AcasăPoliticaDeclarandu-se ingrijorat, amana decizia pe buget pentru "zilele urmatoare"

Declarandu-se ingrijorat, amana decizia pe buget pentru „zilele urmatoare”

Presedintele va lua o decizie despre buget, in sensul in care se va hotari daca va promulga legea ori o va intoarce in Parlament, abia zilele urmatoare.

Concluzia a fost anuntata in urma cu doar cateva minute, chiar de catre seful statului, la finele unor discutii de doar o jumatate de ora cu premierul si cu ministrul Finantelor, pe care le-a convocat deunazi. „Bugetul, la o prima analiza pe care am facut-o, este unul problematic si riscant”, a sustinut Iohannis si joi, in conditiile in care o declaratie pe un ton similar a avut si dupa prima discutie cu Grindeanu si Stefan, de luna trecuta. De aceasta data,  presedintele a adaugat ca e „ingrijorat” si ca va decide pasul pe care il va urma dupa ce va analiza situatia, alaturi de specialistii de la Administratia Prezidentiala.

Astfel ca, abia in perioada urmatoare se va afla ce anume decide presedintele pe acest subiect.

Iata principalele declaratii ale presedintelui, pe acest subiect:

-am primit ieri de la Parlament Legea Bugetului si Legea Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat. Mi s-a parut corect sa cunosc opinia Guvernului inainte de a lua o decizie – pentru promulgarea sau retrimitere in Parlament. Am avut aceasta discutie astazi cu primul-ministru si ministrul Finantelor. Bugetul, la o prima analiza pe care am facut-o, este unul problematic si riscant. Se revad venituri care, dupa parerea mea, sunt supraevaluate, pe de alta parte se prevad cheltuieli foarte mari. Exista riscul real sa se depaseasca deficitul de 3%. Nu putem sa nu vedem ca aici avem de-a face cu o suma extraordinar de mare la asa-numitele credite de angajament (…) prevazute in suma de 54 de mld., care vor apasa asupra bugetelor din anii urmatori.

-toate acestea le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu.

-in zilele urmatoare, impreuna cu echipa mea, vom aprofunda analiza aceste doua bugete, sigur, vom acea in vedere si punctele de vedere prezentate astazi

-in ansamblu, trebuie sa recunosc ca sunt ingrijorat

-decizia o voi lua in zilele urmatoare

author avatar
Cristina Stefan
985 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lasa,mai kwj,ca prin firma ta de suflet,multinatinala schweighoffer,vei completa cu minus bugetul coloniei,n-asa?Mare balegar mai esti si javra si mai ordinara decat predecesorul tau,nu te mai uita,piaza rea,pe deasupra camerelor de filmat ale jurnalistilor,parca urmaresti sa-ti vina ajutorul di alte zari,ori iti reciti,ca eba,textul,iar cand l-ai terminat,afirmi ca alte intrebari nu intra in ordinea de zi,mare hahalera si mai mare arogant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger