AcasăPoliticaDECIZIE FINALA! Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare

DECIZIE FINALA! Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri seara, ca Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai, din postura de candidat independent.

Decizia este definitiva si reprezinta, practic, mentinerea in vigoare a unei decizii date de Tribunalul Bucuresti, care pe 5 aprilie a admis solicitarea lui Mircea Diaconu de a candida la alegerile europarlamentare.

Biroul Electoral Central respinsese, in prima instanta, candidatura lui Mircea Diaconu, dupa ce reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate anuntasera, pe 26 martie, ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru a candida la Parlamentul European.

BEC si ANI sustineau ca Mircea Diaconu se afla in incompatibilitate din cauza perioadei in care actorul a indeplinit atat rolul de senator, cat si pe cel de director-manager al Teatrului Nottara.

In cele din urma, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti i-au dat castig de cauza lui Mircea Diaconu, magistratii sustinand ca Legea nr. 176, din 2010, nu este clara, iar jurisprudenta europeana acorda credit titularului dreptului supus in momentul in care textul de lege nu este clar.

Mircea Diaconu si-a depus candidatura la alegerile europarlamentare pe 26 martie, cand a anuntat ca a strans peste 125.000 de semnaturi ca si candidat independent.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger