AcasăPoliticaDebirocratizare. Ciolos: In institutiile de invatamant vor fi suficiente copiile conform cu...

Debirocratizare. Ciolos: In institutiile de invatamant vor fi suficiente copiile conform cu originalul

In incercarea de a mai simplifica procedurile care la momentul de fata implica un numar mult prea mare de hartii si copii legalizate, in drumul catre mult-visata debirocratizare,  efectele concrete acestui plan ar urma sa se vada cat de curand si in cazul institutiilor educationale.

In acest sens, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a dat unda verde eliminarii solicitarilor de copii legalizate in aceste institutii. Drept urmare, indeosebi la inscrierile la scoli si universitati, copiile legalizate la un birou notarial vor deveni istorie.

Iar seful Guvernului a facut, seara trecuta, pe Facebook, o remarca in aceasta privinta. „Prin initiativa (…) Ministerului Educatiei subliniem o data in plus acest aspect: institutiile de invatamant trebuie si ele sa respecte masurile de simplificare. Astfel, vor fi suficiente copiile conform cu originalul dupa documente”, a notat Dacian Ciolos, premierul conchizand ca „drumul catre debirocratizare nu este simplu si trebuie parcurs in mod hotarat, cu pasii cei mai potriviti”.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger