AcasăPoliticaDe ce nu exclude Iohannis varianta ca Antonescu sa candideze, pana la...

De ce nu exclude Iohannis varianta ca Antonescu sa candideze, pana la urma, la prezidentiale

Liderul interimar al PNL nu a scos total din calcul varianta ca Antonescu sa intre in cursa pentru Cotroceni, chiar daca acesta din urma si-a anuntat intentia de a nu se inscrie in lupa pentru prima functie in stat. Iohannis spune ca se va tine cont de dorinta partidului, in sensul in care membrii Partidului National liberal si-l doresc pe Crin Antonescu prezidentiabil.

Desi Crin Antonescu insusi a anuntat, in clipa in care a declarat ca renunta la interimatul in fruntea PNL, dupa ce intreaga conducere si-a dat demisia, ca urmare a rezultatelor obtinute de PNL la alegerile europarlamentare din 25 mai, ca nu ar vrea sa candideze la presedintie, Klaus Iohannis a explicat ca varianta ca fostul sef al Senatului sa intre in cursa pentru prezidentiale nu e exclusa si in ce conditii s-ar putea concretiza ideea.

Prezent, vineri seara, intr-o emisiune difuzata de RealitateaTV, Iohannis a precizat: „Cu siguranta exista aceasta posibilitate (ca Antonescu sa fie prezidentiabilul PNL-n.r). Teoretic este posibil ca din aceasta consultare la baza sa rezulte ca foarte multi doresc sa fie candidat Crin Antonescu si atunci e clar ca aceasta varianta va fi luata in considerare”.

Totodata, primarul sibian a sustinut ca, din ce a inteles din discutiile avute cu fostul presedinte al formatiunii, acesta nu si-ar dori sa intre in lupta pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni – aspect ce a rezultat, de altfel, si din declaratiile publice ale lui Crin Antonescu -dar ca vointa partidului primeaza. „Din discutiile personale nu-si doreste, dar aici sigur ca trebuie sa vedem ce-si doreste partidul”, a mai mentionat Iohannis.

 

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger