AcasăPoliticaDe ce considera Ciolos ca e nevoie de reformarea sistemului: politizarea excesiva...

De ce considera Ciolos ca e nevoie de reformarea sistemului: politizarea excesiva a dus la slabirea gradului de competenta in administratie

Primul-ministru a trecut in revista cateva dintre schimbarile pe care le pregateste Executivul sau, in primul rand ca raspuns la asteptarile romanilor.

„Cred ca e important sa dam semnalul ca incepe o schimbare asteptata de oameni”, afirma actualul premier care, seara trecuta, in cadrul unei emisiuni difuzate de Digi 24, a vorbit despre imprementarea proiectelelor sale si ale Executivului pe care il conduce. Unul dintre ele ar fi depolitizarea administratiei, premierul tehnocrat fiind de parere ca tocmai politizarea excesiva a cauzat slabirea gradului de competenta, de responsabilitate si de eficienta.

Mai mult, in cadrul reformarii administratiei publice se are in vedere, din cate a anuntat Ciolos, plata angajatilor pe baza criteriilor de competenta. „La un moment dar trebuie modificate anumite legi, pentru a remunera si performanta, nu doar vechimea. E important sa poti sa stimulezi in primul rand performanta”, considera primul-ministru, amintind ca „sunt oameni competenti care nu pot progresa in cariera, pentru ca sunt blocati de modul in care se fac avansarile”.

foto: Facebook/Dacian Ciolos

593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger