AcasăPoliticaDe ce considera Blaga ca Basescu nu ar trebui sa demisioneze

De ce considera Blaga ca Basescu nu ar trebui sa demisioneze

Liderul democrat-liberalilor nu considera varianta unei demisii a lui Traian Basescu, de la Cotroceni, ar fi o solutie, asa cum a sugerat seful Executivului, zilele trecute, odata cu izbucnirea scandalului „Mircea Basescu-Bercea Mondial”.

Vasile Blaga

Blaga e de parere ca daca ar alege sa renunte la cea mai inalta functie in stat, Traian Basescu nu ar face altceva decat sa faca jocurile lui Ponta si ale social-democratilor. Totul in conditiile in care nu exista nicio implicare a presedintelui in cazul fratelui sau si al familiei lui Sandu Abghel, cunoscut si drept Bercea Mondial. „Nu am vazut nici cea mai mica aluzie ca ar fi fost implicat presedintele in aceasta afacere Bercea Mondial. Evident ca pot sa-l inteleg pe Ponta si PSD-ul. Ar dori sa aduca alegerile cat mai aproape cu putinta, in speranta ca el ar castiga alegerile prezidentiale, dar pot sa-i garantez ca el va pierde in toamna”, a punctta, luni, Vasile  Blaga, inainte de sedinta conducerii formatiunii democrat-liberale.

Va reamintim ca, joi, la scurta vreme de la aparitia in presa a unor imagini cu fratele presedintelui, folosite ca probe in dosarul in care acesta din urma este cercetat, Victor Ponta isi exprima parerea ca Traian Basescu ar trebui sa renunte la prima functie in stat. “Cred ca presedintele Romaniei, si nu doar presedintele Romaniei, ci orice presedinte al unei tari europene in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii justitiei, ar trebui sa demisioneze imediat“, a sustinut seful Guvernului. Intre timp, Mircea Basescu a primit mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, intr-un dosar in care procurorii il acuza de trafic de influenta. Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti a fost contestata, si urmeaza ca recursul sa se judece vineri,27 iunie.

Cititi si: Ponta, despre cazul Mircea Basescu: Presedintele ar trebui sa demisioneze imediat

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger