AcasăPoliticaDarius Valcov renunta la statutul de senator

Darius Valcov renunta la statutul de senator

Chiar in prima zi a acestei saptamani, fostul ministru de Finante, aflat la acest moment in arest preventiv, odata ce a fost acuzat de catre DNA de mai multe fapte de coruptie, a decis sa-si prezinte demisia din Senat.

Decizia sa a fost anuntata deja Senatului, fiind depusa la secretariatul acestei Camere a Parlamentului. Pasul urmator ar fi acela ca senatorii sa ia act in plen de demisia lui Valcov, pentru ca fotoliul sau sa fie vacantat.

Parlamentarul PSD de Olt, fost edil al orasului Slatina, a fost trimis recent in judecata de catre procurorii anticoruptie, acestia din urma cercetandu-l pe Valcov pentru trafic de influenta, spalare de bani, dar si „efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata”, intr-un dosar in care mai sunt in vizorul procurorilor si alte patru persoane, printre care si un alt edil al orasului din judetul Olt, Mirel Prina.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger