AcasăPoliticaDarius Valcov, ministrul demisionar al Finantelor, la DNA

Darius Valcov, ministrul demisionar al Finantelor, la DNA

Social-democratul a ajuns, joi in jurul pranzului, la Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a discuta cu procurorii.

UPDATE: Dupa circa o jumatate de ora de cand ajunsese la Directia Nationala Anticoruptie, senatorul PSD Darius Valcov a si iesit de la discutiile cu procurorii. „Impreuna cu avocatul meu am cerut sa studiem dosarul. In momentul in care voi vedea, va voi da detalii. Va multumesc”, s-a rezumat sa declare Valcov, inainte de a urca in masina cu care a plecat de la sediul DNA.

Valcov a ajuns la DNA din Capitala in jurul orei 12.50 si a intrat in cladirea in care se afla sediul procurorii anticoruptie alegand sa nu faca nicio declaratie.Va amintim ca, odata ce a intrat in vizorul procurorilor DNA, Darius Valcov a decis sa isi dea demisia, insa a anuntat ca va ramane in functie pana cand noul Cod Fiscal, la care a lucrat, alaturi de alti experti, va fi trimis in Parlament.

Procurorii DNA au dispus, recent, punerea in miscare a efectuarea urmaririi penale in cazul lui Darius Valcov, fost primar al orasului Slatina, suspectat de trafic de influenta. Conform comunicatului DNA, „in cursul anului 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe suspectul Valcov Bogdan Darius, in calitate de primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus, ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara T.V.A.), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari”.

Totodata, ministrul demisionar al Finantelor este suspectat ca, urmare a acestei intelegeri cu afaceristul, ar fi primit in perioada 2010-2013, circa doua milioane de euro, „o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme”.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger