AcasăPoliticaDarius Valcov, din nou la DNA: O sa ma intorc dupa-amiaza

Darius Valcov, din nou la DNA: O sa ma intorc dupa-amiaza

In dimineata zilei in care plenul Senatului va supune la vot prima cerere prin intermediul careia DNA cere incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul sau, fostul ministru al Finantelor a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie.

Dupa aproximativ o ora de discutii cu procurorii anticoruptie, socila-democratul Darius Valcov a plecat de la DNA, putin dupa ora 10 si jumatate. A precizat ca a avut de indeplinit o serie de proceduri si ca va reveni la sediul procurorilor anticoruptie peste cateva ore, mai precis dupa ce isi va sustine cauza in fata colegilor din Senat, care reunesc in plen pentru a decide, prin vot, daca dau aviz favorabil primei solicitari a DNA, in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a fostului ministru, pentru acuzatia de trafic de influenta. „O sa ma intorc dupa-amiaza, dupa declaratia din Parlament”, a anuntat Valcov.

Precizam ca marti, in urma votului din Comisia Juridica a Senatului, rezultatul a fost unul egal- cinci voturi „pentru” si tot atatea „impotriva” solicitarii DNA, fiind consemnata si o abtinere. Ca urmare, Catalin Boboc, presedintele acestui for, a anuntat ca avizul comisiei este considerat unul negativ. Va amintim ca avizul COmsiiei Juridice este unul consultativ, decizia urmand sa fie luata de catre senatorii reuniti in plen.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger