AcasăPoliticaDaniel Morar renunta la procuratura pentru CCR

Daniel Morar renunta la procuratura pentru CCR

Daniel Morar a fost facut judecator constitutional de Traian Basescu

Traian Basescu l-a numit pe Daniel Morar judecator la CCR, acesta urmand sa-si preia efectiv mandatul la inceputul lunii iunie.

Daniel Morar a fost facut judecator constitutional de Traian Basescu

Cum desemnarea ramane batuta in cuie, Morar neavand nevoie de un vot in Parlament, adversarii lui Traian Basescu s-au multumit sa ”salute” evenimentul doar cu cateva comentarii acide referitoare la ”implicarea politica” a lui Daniel Morar. Cel mai cinstit a fost Valeriu Zgonea: ”Este nominalizarea presedintelui, nu am dreptul eu, ca presedinte al Camerei Deputatilor, sa imi exprim o opinie politica referitoare la aceasta chestiune, pentru ca dupa aceea iar ma sanctioneaza Bruxelles-ul sau Comisia de la Venetia”.

Revenind la Daniel Morar, trebuie spus ca acesta nu va soma nici macar o zi pana la intrarea in painea de judecator constitutional, chiar daca actualul sau mandat de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei urma sa expire la 2 aprilie. Motivul: la cateva ore dupa anuntul numirii sale la CCR, CSM i-a prelungit mandatul cu sase luni, fapt care inseamna ca Morar va pleca de la Parchetul General direct la CCR. Indiferent cat de mare ar fi, bucuria politicienilor de a fi scapat de procurorul Morar este umbrita de spectrul revenirii Laurei Kovesi in top, la Parchetul General sau la DNA. Pericol cu atat mai mare cu cat, intrebat daca ia in calcul numele lui Kovesi pentru sefia Parchetului , Victor Ponta nu a negat varianta, ci doar a evitat raspunsul dand-o pe gluma: ”Cel mai bun procuror general as fi eu. Am si experienta si… Dar nu iau in calcul numirea mea. Restul, o sa vedem”.

[poll id=”477″]

author avatar
Simona Badulescu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger