AcasăPoliticaDaniel Chitoiu taraste Parlamentul intr-un nou scandal

Daniel Chitoiu taraste Parlamentul intr-un nou scandal

”Parlamentul impiedica infaptuirea actului de justitie”,  sustin judecatorii Horatius Dumbrava si Oana Schmidt-Haineala. Reactia celor doi vine la doar doua zile dupa ce deputatii au facut zid in jurul colegului Daniel Chitoiu, refuzand sa incuviinteze cererea de incepere a urmaririi penale in cazul acestuia.

Horatius Dumbrava sustine ca Parlamentul a blocat actul justitiei in cazul a patru ministri

Blocarea actului de justitie a devenit o practica pentru parlamentari,  acuza cei doi judecatori, care au cerut in Plenul Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea  CCR privind un posibil conflict de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea legislativa. In sprijinul acestei solicitari, pe langa Daniel Chitoiu, au fost amintite si cazurile fostilor ministri Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre si Varujan Vosganian.

LASZLO BORBELY

Totodata, Dumbrava a mentionat ca a apelat si la sefului statului in aceasta speta. ”Am facut o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei pentru ca are acest atribut de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la conflict juridic de natura constitutionala. El are si rolul de mediator. In acelasi timp am solicitat membrilor CSM sa reflectam cu totii de a da mandat presedintelui CSM sa sesizeze CCR.

DANIEL CHITOIU

Eu spun ca e un conflict juridic de natura constitutionala. Sigur asteptam sa vedem daca va fi sesizata Curtea si daca se va da o decizie. E inadmisibil sa se intrerupa brusc cursul justitiei. Au fost doua cazuri anul acesta cand nu s-a avizat inceperea urmaririi penale si un caz in care s-a dispus netrimiterea in judecata pentru ca nu s-a dat aviz pe inceperea urmaririi penale”, a mai spus  Horatius Dumbrava.

VICTOR PAUL DOBRE

Chestionat pe tema, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat ca solicitarea celor doi judecatori va fi discutata, luni, de catre o comisie din cadrul CSM. ”Vom vedea punctele de vedere ale mai multor colegi. Din cate stiu eu, nu au mai fost cazuri de acest gen. Va fi o dezbatere juridica, sunt diverse opinii”, a conchis Cazanciuc.

VARUJAN VOSGANIAN

[poll id=”715″]

author avatar
Victor Paun
1.547 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger