AcasăPoliticaDancu il baga pe Ponta in ambuscada

Dancu il baga pe Ponta in ambuscada

Sociolog activ si pesedist trecut in rezerva, Vasile Dancu sustine ca ar fi ”o adevarata minune” daca Victor Ponta va rezista in functia de premier pana la alegerile din 2016.

Vasile Dancu prevede debarcarea Guvernului Ponta in primavara

Cum predictiile sunt la mare moda in preajma trecerii intr-un nou an, Vasile Dancu a aruncat un ochi in viitorul lui Victor Ponta, iar pronosticul nu a fost unul roz. ”Ponta va rezista daca va dovedi ca stie sa joace si in aparare, nu doar in atac. Iar pentru aparare conteaza mult coeziunea echipei, solidaritatea, sacrificiul pentru ceilalti si alte lucruri. In actuala situatie se vad mai mult strategii personale de salvare sau imagine, putine lucruri se fac pentru apararea colectiva. Nu cred in mitul ca opozitia stie ca nu este pregatita sa ia puterea si nu vrea sa atace. Dupa ce va trece iarna si va fi condusa de vreo serafica doamna, greu de atacat frontal, se poate sa-si descopere vocatia de a face natiunea fericita de la masa guvernului. Cred ca primavara este asteptata pentru ca sa se construiasca vreo ambuscada pentru Guvernul Ponta. Va fi o adevarata minune daca Victor Ponta va rezista pana in 2016”, a decretat Dancu.

Jiltul de premier al lui Victor Ponta se clatina serios dupa esecul inregistrat la prezidentiale

Social-democratii ardeleni nu o suporta pe Olguta Vasilescu – ”aluviunea peremista” ajunsa in PSD

Odata creionata soarta lui Ponta, Dancu s-a  aplecat si asupra PSD-ului, constient fiind ca formatiunea a monopolizat in prezent imaginea de ”partid corupt, partid al baronilor”, chiar daca ”si dreapta are fix aceleasi probleme”. Solutia avansata de Dancu este ”fragmentarea stangii si reorganizarea ei sub forma unei federatii de partide, poate chiar conduse de PSD” – o solutie in care insa nici el nu crede, constient fiind ca ”este greu ca PSD sa se rupa”. Iar daca tot nu are cum sa-si ajute partidul, Vasile Dancu a dat in schimb de pamant cu ”Miticii” din PSD – pe care ii acuza de ”umilirea” constanta a colegilor ardeleni. ”Daca nu ar fi atat de conformisti politicienii si sefii din Transilvania, s-ar enerva intr-o zi si ar hotari iesirea din aceasta situatie de umilinta. Ar spune ca nu este normal sa accepti ca aluviuni peremiste venite in PSD (referire la Olguta Vasilescu – n.r.) sa jigneasca o intreaga regiune a tarii doar pentru ca a castigat mai multe voturi la alegeri”, i-a instigat Dancu la revolta pe social-democratii ardeleni.

[poll id=”909″]

author avatar
Simona Badulescu
1.862 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger