AcasăPoliticaDan Sova, la Senat sa-si studieze dosarul/ Comisia Juridica ia azi in...

Dan Sova, la Senat sa-si studieze dosarul/ Comisia Juridica ia azi in discutie solicitarea DNA

UPDATE- Sova a ajuns la Parlament, pentru a consulta continutul dosarului – respectiv cele aproximativ 3.000 de file -in care procurorii DNA il acuza de trafic de influenta.

Sedinta Comisiei Juridice ar urma sa inceapa la ora 14, cand Dan Sova va sta de vorba cu senatorii juristi, inainte ca acestia sa supuna la vot cererea DNA, in vederea remiterii unui aviz consultativ.

Senatorul in cazul caruia procurorii DNA au formulat o noua solicitare adresata Camerei superioare a Parlamentului in vederea incuviintarii retinerii si a arestarii preventive poate veni in aceasta dimineata pentru a-si studia dosarul in care este vizat de acuzatia de trafic de influenta.

Ca urmare, se aspeapta ca fostul ministru social-democrat sa ajunga la senat, inainte de inceperea sedintei Comisiei Juridice, in cadrul careia se va da un raport in privinta solicitarii DNA, avizul acestui for fiind unui consultativ, avand in vedere ca decizia finala in privinta cererii procurorilor anticoruptie va fi luata de plenul Senatului, in sedinta care ar urma sa aiba loc miercurea viitoare.

In cazul noii solicitari in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a senatorului, procurorii DNA sustin ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”. Balan este cercetat sub control judiciar, dupa ce intial a fost retinut in prezenta cauza.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger