AcasăPoliticaDan Sova a anuntat ca se autosuspenda din toate functiile pe care...

Dan Sova a anuntat ca se autosuspenda din toate functiile pe care le are in PSD

La scurta vreme dupa ce a aflat ca ramane cu imunitate, odata ce senatorii si-au exprimat, prin vot, pozitia in privinta cererii procurorilor anticoruptie cu privire la incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a fostului ministru al Transporturilor, Dan Sova a anuntat ca se suspenda, de bunavoie, din toate functiile pe care le are, la acest moment, in Partidul Social Democrat.

In conditiile in care rezultatului votului de miercuri, din penul Senatului, a fost in favoarea sa, permitandu-i lui Sova sa se apere, asa cum le-a si transmis, de altfel, colegilor sai, inaintea votului, de acuzatia pe care procurorii i-o aduc -complicitate la abuz in serviciu – intr-un dosar in care se fac cercetari privind posibile fapte de coruptie la complexele de la Rovinari si Turceni, fostul sef de la Transporturi a decis sa se autosuspende din toate functiile detinute in PSD. „Dupa cum am afirmat si astazi (miercuri-n.r) in plenul Senatului Romaniei, imi sustin pe deplin nevinovatia si consider ca decizia de astazi, a colegilor senatori, imi va permite sa ma apar in fata judecatorilor, asa cum se cuvine, daca dosarul va ajunge la instanta (…) Am deplina incredere in Justitia din Romania. Consider ca si colegii parlamentari au aratat prin votul de astazi ca un proces se desfasoara in instanta„, suna mesajul transmis de catre Sova, prin intermediul unei declaratii de presa.

In privinta solicitarii DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD, Dan Sova, in urma votului secret cu bile, de miercuri, din plenul Senatului, au fost inregistrate 79 de voturi „pentru”, 67 „impotriva” si ca au fost cinci voturi anulate. Ca urmare, s-a anuntat ca „nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor”, motiv pentru care „Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva” a lui Dan Sova.

Va amintim ca, la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, la momentul in care a fost reprimit in randurile PSD, dupa ce fusese exclus „la pachet” impreuna cu Marian Vanghelie si Mircea Geoana, la finele lui noiembrie anul trecut, s-a anuntat ca Sova a revenit pe fotoliul de vicepresedinte al social-democratilor, pe care l-a ocupat inainte de a fi vizat de masura punitiva.

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger