AcasăPoliticaDan Mihalache pleaca de la Cotroceni, odata ce a fost propus ambasador

Dan Mihalache pleaca de la Cotroceni, odata ce a fost propus ambasador

Seful Cancelariei prezidentiale Dan Mihalache paraseste echipa de la Palatul Cotroceni, cu destinatia Londra.

Mai clar fie spus, Mihalache, care fusese numit consilier prezidential in decembrie 2014, a primit unda verde de la Klaus Iohannis pentru a fi numit ambasador al Romaniei in Regatul Unit, aspect pe care l-a precizat insusi seful statului, seara trecuta, intr-o emisiune la TVR.

Ca urmare, sunt mari sanse ca fostul consilier prezidential sa ajunga la Londra. „Pot sa confirm ca dl Mihalache a fost propus ca ambasador al Romaniei in Marea Britanie si pot sa va spun ca am aprobat aceasta solicitare”, a precizat presedintele.

In acelasi context, Klaus Iohannis a adus in discutie si faptul ca sunt 20 de pozitii de ambasador pe care le-a aprobat, stiut fiind faptul ca in ultima perioada a semnat mai multe decrete de rechemare a unor ambasadori autohtoni aflati in mai multe state ale lumii.

Printre ei si pe inaltii reprezentanti diplomatici ai Romaniei la Chisinau si Budapesta. In acest sens, Iohannis a explicat, in aceeasi emisiune, faptul ca exista cate o ‘propunere buna’ pentru fiecare dintre aceste doua ambasade. Astfel, in Republica Moldova ar urma sa ajunga fostul secretar de stat din MAE, Daniel Ionita, in timp ce pentru ambasada din Ungaria a fost propus chiar fostul inalt reprezentant diplomatic al Romaniei la Chisinau, respectiv Marius Lazurca.

author avatar
Cristina Stefan
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger