AcasăPoliticaDan Cristian Popescu, deputatul milionar care vrea sa ia locul lui Ontanu

Dan Cristian Popescu, deputatul milionar care vrea sa ia locul lui Ontanu

Dan Cristian Popescu are o relatie tumultuoasa cu PNL, cu plecari si reveniri

“National” a demarat campania “Profil de candidat” in care ia la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Dan Cristian Popescu are o relatie tumultuoasa cu PNL, cu plecari si reveniri

Arestarea lui Neculai Ontanu cu doar doua luni inainte de alegerile locale a picat ca o mana cereasca pentru liberalul Dan Cristian Popescu, principalul pretendent al fotoliului de primar al Sectorului 2 din Capitala. Personaj controversat, Popescu are bani si multe relatii.

Traseism, nu gluma

Crescut intr-un mediu academic –  tatal sau este academicianul Nicolae Popescu, unul dintre cei mai importanti matematicieni romani, iar mama, Elena Liliana Popescu, a fost profesor universitar la Facultatea de Matematica, Universitatea Bucuresti – Dan Cristian Popescu este un politician indecis, ca sa nu spunem “traseist”. Asa cum chiar el a scris in CV, Popescu a intrat in PNL in 1990. Dupa doar un an, se orienteaza catre PNTCD, unde a ramas pana in 2001. In 2004, Cristi Popescu revine la liberali, iar dupa sase ani ajunge presedintele Biroului Politic Teritorial al PNL Sector 2, unde sta pana in 2012. La constituirea USL, in februarie 2011, Popescu este printre membrii din conducerea PNL care se opune aliantei PNL-PSD. In septembrie 2012, pleaca din nou din PNL in Forta Civica, iar ulterior a trecut pe la IRL, fiind si el inghitit, ca aproape toti ceilalti astfel de traseisti, de PDL, apoi de PNL. Viata politica indecisa a lui Popescu continua, pentru ca iar paraseste PNL:  pe motiv ca Antonescu si o serie de colegi liberali „au vandut”, in 2012,   functia de primar al sectorului 2 din Capitala celor de la PSD, apoi catre UNPR, cu dedicatie pentru eternul primar Ontanu. Si da, in 2015, Dan Cristian Popescu bifeaza nu mai stim a cata oara revenirea in PNL pe listele caruia se regaseste acum pentru functia de primar la Sectorul 2.

Panotajul stradal, moneda de negociere politica

Etichetat de unii colegi liberali drept marioneta lui Vlad Moisescu, Dan Cristian Popescu are o avere de ordinul milioanelor de euro. Are zece locuinte, doua dintre acestea fiind situate la Hollywood.  Spune ca intreaga sa avere a fost dobandita din afacerile pe care le-a derulat. Dintre acestea, una i-a asigurat tot timpul o pozitie buna in orice partid politic in care si-a dorit sa fie primit. Este vorba despre cea cu panotajul stradal si publicitate, Popescu avand o vasta experienta si legaturi puternice in domeniu. De altfel, si fratele lui a stiut sa se invarta cu folos in lumea marilor businessuri, profitand la maximum de orice oportunitate. Gura targului vorbeste ca Mihai Popescu, supranumit Misu Pricopsitu’ (fost sef la Bucuresti Turism SA), a facut o avere considerabila din vanzarea fostului hotel Bucuresti, actualul Radisson. Dupa aceasta tranzactie controversata, Mihai Popescu si-a cumparat si el niscavai proprietati prin SUA. Apoi a devenit mana dreapta a lui Ludovic Orban in ministerul Transporturilor si in conducerea CNADNR.

Exemplu de moralitate “doar la nivel declarativ”

Candidatul la Primaria Sectorului 2, care in aceste zile pozeaza alaturi de zeci de copii, si care solicita voturile parintilor acestora, are in trecutul sau cateva probleme care dauneaza grav imaginii unui pretendent la o functie publica. Chestiuni de moralitate, daca vreti, asupra carora chiar propria nevasta a aruncat semne de indoiala. In 2014,  fosta sotie a deputatului, Roxana Anca Popescu, a declarat prin intermediul unei scrisori deschise ca Dan Cristian Popescu i-a dat afara din casa pe ea si pe fiul lor de nici sase ani. Roxana Popescu sustine ca parlamentarul i-a lasat in strada fara bani si haine, fiind nevoiti sa stea pe la prieteni. Totul se intampla cu doua zile inainte de Craciun. “Am procedat la luarea de atitudine ca urmare a unei experiente traumatizante din viata mea, care ne-au afectat atat pe mine cat si pe copilul nostru in varsta de 6 ani, din vina exclusiva a sotului. Sunt si mai revoltata deoarece dl. deputat, fiind persoana publica si un reprezentant al dreptei politice, care are ca doctrina politica si apararea familiei, ofera un exemplu negativ societatii romanesti. (…) Viata de familist a fost un factor determinant in cv-ul lui pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 si a cautat sa fie impecabila si ireprosabila, dar odata castigat mandatul, ce nevoie mai avea sa se prefaca! Tot ce a facut Popescu Dan Cristian mi se pare sfidator la adresa propriei familii, cat si la adresa cetatenilor care l-au votat si au girat pentru el in 09 decembrie 2012. Spun asta deoarece el se considera un exemplu doar la nivel declarativ, dar faptic moralitatea domnului deputat lasa mult de dorit”, declara in urma cu doi ani sotia deputatului Dan Cristian Popescu. Un alt scandal  in care apare numele deputatului milionar Dan Cristian Popescu este cel al denunturilor facute de fosta nora a lui Virgil Magureanu. Sunt destui cei care sustin ca in spatele plangerilor pe banda rulanta pe care le-a facut in ultima vreme Alina Petre se afla chiar iubitul acesteia, nimeni altul decat candidatul PNL la functia de primar al Sectorului 2. In acest caz, liberalul a declarat ca nu are nimic de-a face cu denunturile Alinei Petre, dar ca ii incurajeaza pe cei care cunosc fapte de coruptie sa le reclame autoritatilor. Pe de alta parte, Dan Cristian Popescu neaga vehement informatiile potrivit carora el ar fi stat la baza divortului dintre Alina si Marian Magureanu.

Curriculum Vitae

Studii

  • Iunie 2014 – absolvirea Academiei Nationala de Informatii „Mihai Viteazu”, programul postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala – „Stiinte de Securitate si Informatii
  • Decembrie 2013 – absolvirea Colegiului National de Aparare – curs de nivel inalt „Securitate si buna guvernare”
  • Iulie 2001 – Diploma de studii postuniversitare Managementul Administratiei Publice Locale Academia de Studii Economice, Bucuresti
  • Iulie 2000 – Diploma de studii postuniversitare avansate in stiinte politice relatii internationale si administratie publica George Washington University, Washington D.C., SUA
  • Iulie 1998 – Diploma de absolvire Facultatea de Matematica,Universitatea Bucuresti
  • Iulie 1994 – Bacalaureat Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, profilul: matematica-fizica

Activitate profesionala

  • august 2007 – decembrie 2012: Director General, Imperial Media
  • 2006 – 2007 – Director New Business, News Corp Romania
  • februarie 2004 – iulie 2006: Director pentru dezvoltare, News Outdoor Romania
  • aprilie 2001 – aprilie 2002: Director, Eurotrust Construct
author avatar
National
4.369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger