AcasăPoliticaDacian Ciolos, prima reactie dupa ce guvernul sau a primit votul de...

Dacian Ciolos, prima reactie dupa ce guvernul sau a primit votul de incredere al Parlamentului

Tehnocratul desemnat, in urma cu exact o saptamana, de catre seful statului, pentru a forma noul guvern – ca urmare a demisiei lui Victor Ponta – a tinut sa le multumeasca alesilor care i-au acordat votul de investitura.

Odata ce a aflat rezultatul votului de la finele sedintei comune in cadrul careia a prezentat lista ministrilor sai, precum si programul de guvernare, Dacian Ciolos a urcat din nou la tribuna salii, de aceatsa data nu pentur a da explicatii in privinta programului de guvernare, ci pentru a multumi pentur increderea acordata prin intermediul votului de marti la amiaza.  „Veti avea in Guvern un partener permanent si deschis”, a dat asigurari noul premier.

Ulterior, dupa ce a parasit sala de sedinta, Ciolos a mai facut cateva scurte precizari in privinta votului de investitura. „Votul de azi ne da legitimitatea sa facem ce ne-am propus in programul de guvernare. (…) Sunt un om deschis, clar, transparent, n-am de ascuns lucruri cand trebuie sa iau anumite decizii si am considerat ca e nevoie ca acest GUvern sa plece de la inceput cu legitimitate clara”, a sustinut politicianul.

Va amintim ca au fost 389 de voturi „pentru”, 115 „impotriva” si doua abtineri si avand in vedere ca, pentru a fi investit, Executivul ar fi avut nevoie de minimum 274 voturi.

Asadar, in curand, Dacian Ciolos va prelua, oficial, atributiile de sef al Guvernului, momentan la sefia Palatul Victoriei aflandu-se, ca premier interimar, Sorin Cimpeanu.

sursa foto: facebook.com/dacianciolos

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger