AcasăPoliticaDacian Ciolos a anuntat lista ministrilor propusi. Printre ei: Dancu, Irimescu si...

Dacian Ciolos a anuntat lista ministrilor propusi. Printre ei: Dancu, Irimescu si Paliu Dragu

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

 

UPDATE: Noua propunere a lui Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii este conferentiar universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj Napoca.

UPDATE: Andrei Baciu, ministrul propus pentru portofoliul de la Sanatate, a fost inlocuit in ultima clipa, din cauza unor fotografii in care acesta apare in lenjerie intima. Dupa anuntul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sanatatii, pe Facebook au inceput sa circule fotografii cu Baciu in lenjerie intima, ca model. Dacian Ciolos l-a descris pe Baciu drept „un tanar medic chirurg, cu experienta in strainatate, dar si experienta in managementul spitalicesc”. La scurt timp dupa ce a fost propus, s-a aflat ca Baciu are doar 29 de ani si este un fost model de lenjerie intima.

Dupa cateva zile in care, odata desemnat prim-ministru,  a avut discutii cu liderii partidelor politice, tehnocratul Ciolos s-a decis asupra componentei viitoarei echipe pe care ar vrea-o instalata la Palatul Victoria.

Anuntul privind numele specialistilor propusi de catre tehnocratul Ciolos, premierul desemnat martea trecuta, de catre seful statului, a fost facut in urma cu scurt timp, respectiv duminica la ora 14, de la Camera Deputatilor.

Lista include, printre altii, numele lui Vasile Dancu, Achim Irimescu si Anca Paliu Dragu, numele vehiculate in ultimele ore drept posibile propuneri de ministri. Printre numele celor pe care i-ar vedea potriviti pentru a conduce ministerele din Cabinetul sau se numara si doua propuneri de vicepremieri, in persoanele lui Dancu si Cristian Borc.

Iata principalele declaratii ale primului ministru desemnat:

-sunt in masura sa va prezint astazi lista membrilor Guvernului pe care o s-o propun Parlamentului

-vreau sa va spun ca am urmarit sa aleg oameni cu competenta, cu experienta pe domeniul pe care l-am propus sa-l conduca, care vin din sectorul priviat, din administratie

-oameni care activeaza din diferite organizatii din societatea civila, cu viziune si experienta profesionala, oameni care au idei si experienta de management

-am urmarit sa avem si un echilibru de genuri- o treime femei

-oameni tineri, insa cu o formare profesionala solida, cu practica si idei

-oameni profesionisti, integri, deschisi spre dialog

-cu acesti oameni voi merge in fata Parlamentului maine si poimaine in Parlament, pentru audieri

Lista propunerilor pentru viitorul Guvern:

Costin Grigore Borc, viceprim-ministru, ministrul Economiei (inginer)

Vasile Dancu- vicepremier, ministrul Dezvoltarii Regionale

Lazar Comanescu, ministrul de Externe

Mihnea Ion Motoc, ministrul Apararii

Petre Toba, ministru de Interne

Anca Dragu Paliu, ministru Finantelor

Cristina Guseth, ministrul Justitiei

Marian Costescu, ministrul Transporturilor

Adrian Curaj, ministrul Educatiei

Claudia Ana Moarcas, ministrul Muncii

Andrei Baciu, ministrul Sanatatii

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii

Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei

Aura Carmen Raducu, ministru al Fondurilor Europene

Cristiana Pascu Palmer, ministrul Mediului

Marius Raul Bostan, ministrul Comunicatiilor

Vlad Alexandrescu, ministrul Educatiei

Elisabeta Lipa-ministrul Sportului

Seful Cancelariei primului-ministru: Ion Daragos Tudorache (jurist)

E important de amintit ca, daca va obtine votul Parlamentului, Executivul Ciolos ar urma sa ramana la Palatul Victoria pana la alegerile parlamentare din toamna anului viitor, dar si faptul ca primul-ministru desemnat mentionase inca de zilele trecute ca va comunica numele ministrilor propusi la finele acestei saptamani, dupa ce, de miercuri incepand, a avut mai multe consultari cu reprezentantii partidelor, atat cu cele din Coalitia care l-a sustinut  pe fostul premier Ponta, cat si cu liberalii, liderii ALDE, ai UNPR, UDMR, precum si ai Miscarii Populare, dar si ai Partidului Social Romanesc, condus de Geoana. „Lucrez la o echipa solida, iar procesul de selectie a ministrilor este in plina desfasurare. La sfarsitul acestei saptamani intentionez sa prezint lista ministrilor, in vederea audierilor in comisiile parlamentare”, scria, in urma cu trei zile, pe Facebook, premierul desemnat in urma consultarilor avute de Klaus Iohannis, la Cotroceni, cu delegatiile partidelor si ale formatiunilor cu reprezentare in Parlament, precum si cu reprezentanti ai societatii civile si ai Strazii.

431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger