AcasăPoliticaCurtea Suprema: Ludovic Orban ramane sub control judiciar

Curtea Suprema: Ludovic Orban ramane sub control judiciar

Argumentele prezentate de Ludovic Orban in fata magistratilor Inaltei Curti – care au judecat marti contestatia depusa de catre aparatorii legali ai deputatului – nu par sa fi fost suficiente, de vreme ce fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei a ramas sub control judiciar.

Desi a incercat sa-i convinga, deunazi, pe judecatorii Instantei Supreme, in fata carora a comparut, despre faptul ca masura decisa in cazul sau de catre procurorii DNA la inceputul saptamanii trecute, pentru 60 de zile, nu se impune, fostul prim-vicepresedinte al liberalilor nu a scapat de controlul judiciar.

Hotararea Curtii Supreme – una nefavorabila fostului ministru- a fost aflata seara trecuta tarziu, in conditiile in care, cu ceva ore inainte, doi patroni ai unor televiziuni de stiri- Gusa (Realitatea TV) si Oancea (B 1TV) trecusera pe la DNA, pentru a fi audiati ca martori in dosarul lui Ludovic Orban.

Va reamintim ca procurorii il suspecteaza pe Ludovic Orban de folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, mai precis ca ar fi cerut, la inceputul lunii trecute, unui om de afaceri, „sprijin financiar pentru campania electorala” in vederea alegerilor de la Primaria Generala. „Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamâni”, anuntau procurorii.

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger