AcasăPoliticaCurtea Constitutionala dezbate sambata sesizarea privind validarea Guvernului PONTA 3

Curtea Constitutionala dezbate sambata sesizarea privind validarea Guvernului PONTA 3

Completul de judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) discuta sambata sesizarea depusa de catre PDL si PMP privitor la Cabinetul Ponta 3.

Mai exact, reprezentantii democrat-liberali, dar si cei ai Miscarii Populare contesta validarea noului Guvern, care a primit, marti, votul de incredere al Parlamentului. Sesizarile lor vor fi analizate cel mai probabil sambata dimineata, cand CCR se va intruni in sedinta pe aceasta chestiune, potrivit Romania TV. Noul Guvern a trecut de Parlament, cu 346 de voturi „pentru” si 192 „impotriva”, insa noii ministri, cu exceptia celui de Interne, Gabriel Oprea (care a fost investit, miercuri la ora 14, la Cotroceni, dupa ce Traian Basescu a semnat decretul de numire -n.r), trebuie sa primeasca, fiecare, acordul sefului statului.

Acesta din urma semneaza decretele de numire, inainte ca noii detinatori de portofolii sa fie investiti in functii. Insa presedintele a declarat ca nu va semna aceste decrete de numire, daca seful Guvernului nu prezinta noul program de guvernare in Parlament, pe motiv ca vechiul program apartine USL-ului, alianta care nu mai e parte a Executivului.

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger