AcasăPoliticaCurtea Constitutionala, aliatul lui Crin Antonescu in PNL

Curtea Constitutionala, aliatul lui Crin Antonescu in PNL

Considerat pana mai ieri marele perdant al competitiei interne pentru prezidentiale, Crin Antonescu are mari sanse sa-l invinga pe Klaus Iohannis in propriul lui joc.

Din cauza problemelor de incompatibilitate, Klaus Iohannis ar putea fi scos din cursa pentru Cotroceni

Anuntul lui Crin Antonescu privind disponibilitatea de a candida la Presedintie a aruncat PNL-ul in aer. Din acel moment, liberalii din tabara Iohannis au facut tot posibilul sa-l blocheze pe fostul lor lider. Cu succes s-ar putea spune, daca tinem cont de faptul ca propunerea lui Antonescu, privind transarea acestei probleme in Delegatia Permanenta, a picat, ieri, la vot. „Am propus sa simplificam lucrurile, sa mergem la o Delegatie Permanenta, cat mai rapid, in care sa se dea acest vot, pentru ca, pana la urma, oricum asa se va desemna candidatul. (…) S-a insistat sa se faca un sondaj, nu e problema mea” si-a recunoscut Antonescu infrangerea, la finalul Biroului Politic.  Sondajul, care-l avantajeaza clar pe Klaus Iohannis, va fi realizat de trei case de sondare si va fi finalizat in maximum 10 zile.

ANI si CCR au votul de aur

Desi este cotat cu a doua sansa, Crin Antonescu ar putea fi desemnat prezidentiabilul PNL

Desi mai toti penelistii sunt gata sa parieze pe Iohannis, exista si cativa  membri de partid care privesc cu ingrijorare la procesul pe care primarul Sibiului il are cu Agentia Nationala de Integritate si care l-ar putea scoate definitiv din cursa pentru Cotroceni.  Chiar daca se confrunta cu o reala problema, mai ales dupa ce si Curtea Constitutionala a stabilit ca persoana care a fost declarata definitiv incompatibila nu mai poate candida la nicio functie publica timp de trei ani de zile, liberalii incearca sa para cat mai detasati. „Mi se pare firesc sa ne abtinem de la orice comentariu privitor la probleme aflate in instantele de judecata. Asa cum domnul Iohannis in fond a castigat contestatia impotriva raportului ANI, am convingerea ca lucrurile vor decurge in aceeasi directie si la Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat Alina Gorghiu, proaspat desemnata pentru postul de purtator de cuvant al PNL.

[poll id=”790″]

author avatar
Adelina Ionicel
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger