AcasăPoliticaCum vor liberalii sa o transforme pe Carmen Iohannis in „institutie”

Cum vor liberalii sa o transforme pe Carmen Iohannis in „institutie”

Liberalul Ovidiu Raetchi propune ”semi-oficializarea” institutiei ”Prima Doamna” in Romania. Gand la gand cu bucurie, Klaus Iohannis anunta si el ca sotia sa va avea ”un rol mai activ in viata sociala” – in comparatie cu predecesoarele sale.

Carmen Iohannis, o Prima Doamna care nu se multumeste cu rolul decorativ, ci intentioneaza sa se implice activ in viata sociala

”Ma intreb daca nu ar trebui sa luam in calcul o semi-oficializare a institutiei <<Primei Doamne>>, asa cum se intampla in Statele Unite. Asta nu inseamna, fireste, ca <<Prima Doamna>> joaca un rol institutional efectiv in stat, ca este beneficiara unor privilegii, ci doar ca — in cazul in care doreste sa se implice — patroneaza evenimente umanitare, culturale, educationale, beneficiind in acest sens, dupa modelul Casei Albe, de un <<birou al Primei Doamne>> la Cotroceni si de un program public. Pe fondul atentiei de care se bucura sotia sefului de stat — oricare ar fi el — Prima Doamna poate atrage atentia asupra unor cauze particulare, in beneficiul cetatenilor romani”, si-a detaliat ideea Ovidiu Raetchi. Iar data fiind istoria noastra, liberalul a incercat si sa elimine din start unele posibile obiectii: ”Nu putem ramane blocati timp de 2-3 generatii in <<sindromul Elena Ceausescu>>”.

author avatar
Simona Badulescu
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger