AcasăPoliticaCum vor fi pedepsiti parlamentarii din aripa Tariceanu

Cum vor fi pedepsiti parlamentarii din aripa Tariceanu

Liberalii sunt nehotarati. I-ar exclude si nu prea  pe parlamentarii care s-au aliniat fumos in spatele lui Calin Popescu Tariceanu. Cum insa nu pot sa treaca peste acest afront, liderii PNL si-au propus sa-si faca de rusine colegii.

Sustinatorii lui Calin Popescu Tariceanu, la un pas sa zboare din PNL

In asteptarea unei decizii „de sus”, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasoti, sustine ca a gasit ac de cojocul „tradatorilor”. „Ii trimit in ultimele banci ale salii de plen”, a afirmat liberalul. Masura nu este insa si pe placul senatorului Ioan Ghise, acesta declarand ca ne aflam in fata unor „abordari naive si simpliste”. „Ar trebui sa gasim o formula care sa mentina partidul unit si calea cea mai buna pentru acest partid”, a mai spus Ghise.

Conducerea PNL acuzata de abuz

In pericol sa fie exclusi totusi din partid, parlamentarii care au aderat la grupul de initiativa infiintat de Tariceanu tipa cat ii tine gura ca sunt victimele politicii „pumnului in gura”. Mai mult, acestia il acuza pe Klaus Iohannis ca gireaza presiunile si amenintarile la care sunt supusi liberalii care nu impartasesc viziunea conducerii partidului. ”Dezbaterea libera in PNL este practic suspendata in aceasta perioada, chiar daca cei din conducerea demisionara fac eforturi, fara vreun rezultat, ca sa pastreze aparentele. Etichetarile, amenintarile si excluderile din partid s-au amplificat ca o practica curenta mostenita din epoca Antonescu, prin care conducerea demisionara isi devoaleaza stilul antidemocratic de lucru si spera, in acelasi timp, sa-si conserve functiile in partid”, acuza reprezentantii Grupului pentru Pastrarea Identitatii Liberale. In plus, acestia sustin ca actualii lideri ai partidului fac tot ce le sta in putinta pentru a anihila toate vocile critice. „Cerem oprirea sanctionarii membrilor PNL pentru delictul de opinie contrara conducerii demisionare a partidului, stoparea politicii «pumnului in gura», care pune intre paranteze dezbaterea democratica in partid si organizarea unei dezbateri libere in partid”, au mai precizat penelistii din tabara Tariceanu.

[poll id=”775″]

author avatar
Adelina Ionicel
715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger