AcasăPoliticaCum vede PICCJ decizia CCR de joi privind OUG 13

Cum vede PICCJ decizia CCR de joi privind OUG 13

Se menține suspansul. Parchetul General, reacție de ultimă oră în cazul alegerilor din sectorul 1 (foto: Facebook/Ministerul Public)

Pe fondul hotararii pronuntate joi de catre judecatorii Curtii Constitutionale, care au respins sesizarea Avocatului Poporului, din directia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost facut public un punct de vedere.

Asadar, dupa ce din directia CCR, prin vocea presedintelui acestui for, s-a mentionat faptul ca, avand in vedere ca dupa sesizarea Curtii ordonanta la care s-a facut referire in sesizare -si anume 13/2017 – a fost abrogata, s-a decis cu majoritate de voturi respingerea sesizarii Avocatului Poporului, „ca devenita inadmisibila”, reprezentantii Parchetului condus de Augustin Lazar au reactionat.

Si au transmis un punct de vedere, din care reies urmatoarele aspecte: „Abrogarea Ordonantei de urgenta nr. 13/2017 a avut drept consecinta reinstaurarea cadrului constitutional în care îsi exercita atributiile sistemul judiciar. Decizia Curtii Constitutionale de respingere ca inadmisibila a exceptiei confirma ca Ordonanta nr. 13/2017 nu a produs nici un fel de efecte. In acest context, apreciem ca rolul constitutional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societatii, de aparare a ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor poate fi realizat pe deplin”.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger