AcasăPoliticaCum vede Iohannis viitorul lui Ciolos: Ar trebui sa-si continue proiectele/Nu voi...

Cum vede Iohannis viitorul lui Ciolos: Ar trebui sa-si continue proiectele/Nu voi nominaliza ca premier persoane independente politic

Pe fondul diverselor scenarii vehiculate tot mai des in ultima perioada, pe fondul apropierii alegerilor parlamentare, in privinta viitorului – politic- al actualului premier tehnocrat, presedintele insusi si-a spus un punct de vedere.

Mai exact, Iohannis e de parere ca Dacian Ciolos ar avea anumite „proiecte ce merita continuate”, dar si ca actualul sef al Executivului ar trebui sa-si declare rapid intentiile de viitor. In sensul in care sa spuna „cu cine ar vrea sa continue”. „Dacian Ciolos ar putea sa isi continue foarte bine proiecte importante, daca acum, cand ecuatia este inca incerta, isi declara intentiiile de viitor si mai devreme sau mai tarziu trebui sa declare si cu cine doreste sa puna in continuare in practica aceste proiecte”, considera Iohannis.

Totodata, seful statului i-a pus in vedere premierului „sa-si declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare”, mai ales ca a tinut sa sublinieze faptul ca „dupa alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei (…) dupa alegeri vom avea un guvern politic, asta insemnand ca toata lumea va reprezenta un partid”.

Precizarile sefului statului vin in contextul in care Ciolos a declarat in cateva randuri ca nu are de gand sa se inscrie in cursa electorala din decembrie, dar si in conditiile in care s-a tot spus fie ca actualul prim-ministru va continua sa ramana la Palatul Victoria, dar cu o echipa politica. De asemenea, mai nou se speculeaza varianta ca ar fi o varianta de lider al liberalilor, in conditiile recenti demisii a lui Vasile Blaga, pe fondul anchetarii acestuia din urma, de catre procurorii DNA.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger