AcasăPoliticaCum vede Gorghiu reactia premierului fata de propunerea PNL privind alegerea primarilor...

Cum vede Gorghiu reactia premierului fata de propunerea PNL privind alegerea primarilor in doua tururi

La scurta vreme dupa ce s-a aflat ca primul-ministru Ciolos nu vede cu ochi buni varianta inaintata, deunazi, de copresedintele PNL , Alina Gorghiu a reactionat, de aceasta data nu intr-o conferinta, ci pe Facebook.

Gorghiu face referire, in mesajul sau, la faptul ca o astfel de reintroducere a votului in doua tururi ar fi fost trecuta chiar in primul draf de program de guvernare asumat de actualul premier si considera ca pozitia adoptata, in cele din urma, de Ciolos ar fi un semn al faptului ca acesta ar vrea sa evite eventuale acuzatii de partizanat politic. „Referitor la revenirea la scrutinul in doua tururi pentru alegerea primarilor, ma asteptam ca un guvern tehnocrat sa doreasca asumarea unei astfel de schimbari in legislatia electorala (…)Pana la urma, marti, 19 ianuarie, prim-ministrul a ales o pozitie de neimplicare, probabil si din teama de a nu fi acuzat de partizanat politic”, considera Gorghiu, care adauga faptul ca, dupa parerea sa „acest subiect nu este unul politic, ci unul tehnic si nu foloseste politicienilor ci, in primul rand, cetatenilor”.

Avand in vedere ca varianta unei Ordonante de Urgenta a Guvernului nu pare sa mai stea in picioare, liberalilor nu le ramane de facut decat sa isi puna toate sperantele, putine cate sunt, in stradaniile de a modifica aceasta lege electorala in Parlament. „Chiar daca sansele sunt extrem de mici”, dupa cum admite insusi copresedintele liberalilor.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger