AcasăPoliticaCum vede Gorghiu fuziunea PMP -UNPR

Cum vede Gorghiu fuziunea PMP -UNPR

Convinsa ca noul partid aparut ca urmare a fuziunii anuntate seara trecuta nu va trece de pragul electoral care sa ii asigure prezenta in viitorul Legislativ, Alina Gorghiu da de inteles ca nu vede unde ar fi surpriza unei astfel de miscari de alianta pe scena politica autohtona, inainte de legislativele din toamna.

Desi nu sunt putini cei pe care fuziunea dintre PMP, sub conducerea lui Traian Basescu, si UNPR-ul condus de Valeriu Steriu i-a cam lasat fara grai, co-presedintele liberalilor, mai clar fie spus al formatiunii cu care, pana zilele trecute, se vehicula ca progresistii ar fi urmat sa se alieze, ba chiar sa si fuzioneze, spune ca pentru ea nu e tocmai un gest politic neasteptat.  „Politica sfideaza regulile matematice si 1+1 nu fac totdeauna 2. Nu e o surpriza ca s-a facut aceasta fuziune inainte de alegerile parlamentare, insa eu nu cred ca obiectivul acestei fuziuni va fi unul atins”, a declarat Gorghiu, la RFI.

 

Dupa cum era de asteptat, de altfel, sefa PNL nu ii vede un viitor prea stralucit acestei formatiuni, lasand sa se intrevada faptul ca nu pune prea mare pret pe calitatile de lider de partid ale fostului sef de stat, in acest sens facand o apreciere de ordin… naval, stiut fiind faptul ca pana sa intre in politica, Basescu a fost comandat de nave. „Spuneam la un moment dat ca acest Partid al Miscarii Populare sub Traian Basescu va lua mai putin (la legislative-n.r.) decat PMP-ul sub Elena Udrea si evident ca am avut dreptate, pentru ca in acest moment Basescu nu mai tine la suprafata partidele, ci le scufunda”, a declara Gorghiu.

„Am semnat cu domnul presedinte Steriu acordul de fuziune, partidul se va numi Partidul Miscarea Populara (…0 pastreaza toate insemnele PMP. Va fi o distributie echilibrata a puterii in teritoriu (…) de 50%-50%. (…) Noul partid va avea patru prim-vicepresedinti, se vor partaja functiile in mod egal. (…) (Acordurile de colaborare -n.r) raman asa cum sunt. Nu stricam majoritatile, fie ca s-au facut cu PSD sau cu PNL”, declara, deunazi, Traian Basescu, in conferinta prin care a anuntat fuziunea, dupa negocieri care au durat doua saptamani, din cate a precizat fostul lider de la Cotroceni.

Mai mult, Basescu a declarat ca „a lucrat foarte bine” cu Steriu, cand era sef al statului, aspect pe care si seful UNPR l-a adus in discutie.

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger