AcasăPoliticaCum vede Antonescu viitorul politic al actualului premier Ciolos

Cum vede Antonescu viitorul politic al actualului premier Ciolos

Intr-una din rarele luari de pozitie pe care le-a luat in ultima vreme, de cand a fost o prezenta rara la TV sau la evenimente publice, fostul lider al Partidului National Liberal a lansat, seara trecuta, o ipoteza surprizatoare pentru unii- respectiv varianta ca noul premier – tehnocratul Ciolos- sa isi asume conducerea PNL, si nu s-a ferit sa critice actuala conducere a formatiunii la carma careia s-a aflat vreme de mai multi ani, pana in primavara lui 2014.

Concret, fostul lider al PNL considera ca, daca vrea, intr-adevar, sa schimbe ceva in societate si pe scena politica autohtona, actualul sef de la Palatul Victoria ar trebui fie sa-si contruiasca un partid, fie, de ce nu, sa-si asume preluarea carmei in cadrul formatiunii liberale. Totul pentru ca, dupa cum s-a exprimat Antonescu, seara trecuta, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, nu prea „exista o guvernare sub vreo forma, care sa nu faca politica”, dar si ca doar intr-un partid se face politica „pe termen lung si temeinic”.

„Mi-as dori ca domnul Ciolos sa isi asume un rol politic cat mai rapid. (…) Din punctul meu de vedere, daca domnul Ciolos isi doreste sa schimbe ceva in politica romaneasca, va trebui sa asume fie conducerea unui partid deja existent, in speta, ce sa mai ocolim, PNL, ca nu vad sa se duca la PSD, fie sa intemeieze un nou nou partid cu care sa opereze aceste reforme”, a precizat Antonescu.

Cat priveste actuala situatie a PNL, Antonescu a creionat-o scurt si fara echivoc: „pe nicaieri”. „Nici la putere, nici in opozitie, nici in strada, nici in casa pentru ca nu are o identitate, nu are cu adevarat o conducere”, a conchis fostul lider al formatiunii in fruntea careia se afla, in prezent, Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger