AcasăPoliticaCum vede Adrian Nastase prezenta lui Iohannis la instalarea premierului Ciolos si...

Cum vede Adrian Nastase prezenta lui Iohannis la instalarea premierului Ciolos si a unor ministri

„In ce fel de republica traim?” – se intreaba fostul premier social-democrat, dupa ce a luat act de prezenta sefului statului, seara trecuta, la Guvern si alte trei ministere, cu prilejul instalarii noilor membri ai Cabinetului condus de Dacian Ciolos.

Cum nu putini au fost cei care au remarcat un aspect care nu a mai fost vazut, in Romania, pana la acest moment, in cazul altor investiri de guverne, respectiv faptul ca presedintele Iohannis a tinut sa fie prezent, seara trecuta, dupa ceremonia juramantului de la Cotroceni, la nu mai putin de patru predari de stafeta – respectiv la Palatul Victoria, cand premierul tehnocrat Ciolos a preluat prerogativele guvernamentale de la primul-ministru interimar, Sorin Cimpeanu, ulterior asistand la ceremonii similare, la ministerele de Interne, Externe si al Apararii, fostul sef al Guvernului si-a spus propria parere in aceasta privinta.

Prin intermediul unei postari pe blogul sau, prin intermediul caruia obisnuieste sa tina legatura cu sustinatorii, Adian Nastase porneste de la intrebarea mentionata si trage consluzia ca presedintele a avut un mesaj cat se poate de clar prin prezenta sa la palatul victoria si la sediile miniterelor amintite. „Ieri, presedintele Johannis a participat la instalarea primului ministru si a unor ministri. A fost o premiera. Evident, Johannis a vrut sa arate ca el este seful lui Ciolos. Cred, in continuare, ca noi nu prea stim in ce fel de republica traim”, e de parere fostul premier Nastase, ianinte de a insera – spre edificare- un fragment dintr-o carte pe care a scris-o, in urma cu aproape trei ani, pe vremea cand era privat de libertate, la Jilava.

Seara trecuta, seful statului i s-a adresat premierului Ciolos, la scurta vreme de la instalarea sa, oficiala, la Palatul Victoria, spunand ca, in opinia sa, premierul se afla in fara unei provocari, dar a unei „provocari frumoase.  „Nu voi incerca niciodata sa spun Guvernului ce sa faca, nu voi incerca sa impun Guvernului niciodata cum sa faca. Aveti toata libertatea si toata raspunderea, dar in mine veti gasi oricand, domnule prim-ministru, onorate doamne ministru, onorati domni ministri, un partener. Eu vreau ca Romania sa functioneze bine. Pentru asta e nevoie de un guvern care functioneaza bine si pentru asta este nevoie de comunicare”, preciza, seara trecuta, seful statului.

531 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger