AcasăPoliticaCum vad liberalii anuntul CE, in privinta cotei de migranti propuse tarii...

Cum vad liberalii anuntul CE, in privinta cotei de migranti propuse tarii noastre

Liberalii au reactionat, miercuri, in contextul anuntarii numarului de refugiati propusi pentru a fi repartizati Romaniei, de catre Comisia Europeana, prin vocea purtatorului de cuvant.

Astfel ca liberalii precizeaza ca sustin, ca si pana acum, decizia anuntata de presedinte, zilele trecute, in privinta numarului de imigranti pe care ii poate gazdui Romania, respectiv 1785 de persoane, mentioneaza purtatorul de cuvant al formatiunii. „1785 este numarul maxim acceptat pentru ca aceasta este capacitatea existenta la acest moment in centrele speciale pentru refugiati”, explica Ionut Stroe.

Totodata, reprezentantul PNL mentioneaza ca formatiunea in fruntea careia se afla Alina Gorghiu si Vasile Blaga „considera ca Romania poate fi dispusa sa accepte o discutie legata de noul numar avansat de Jean-Claude Juncker cu conditia ca repartizarea sa fie multianuala”.

O hotarare in acest sens va fi luata, insa, la viitorul Consiliu European, la care Romania va fi reprezentata de catre seful statului.

Reamintim ca luni, Klaus Iohannis declara faptul ca statul roman poate sa primeasca 1785 de refugiati, 1705 de refugiati care se afla deja in perimetrul Uniunii Europene si 80 de refugiati care vor fi relocati, adica adusi din taberele tranzitorii din afara Uniunii Europene. Astea sunt datele.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger