AcasăPoliticaCum ii fura Ponta moldovenii lui Basescu

Cum ii fura Ponta moldovenii lui Basescu

Unul dintre telurile declarate ale vizitei premierului roman la Chisinau este reactivarea studioului TVR de dincolo de Prut.

Liderul PSD si-a amintit de o sintagma celebra in anii ’90: ”Ati mintit poporul cu televizorul”

”Este vorba de redeschiderea televiziunii publice romanesti, a emisiei. TVR 1 a avut un studiou la Chisinau care s-a inchis in perioada in care Partidul Comunist a fost la putere, iar acum acesta este unul dintre punctele cele mai importante pe ordinea de zi, pentru a redeschide transmisia efectiva a TVR la Chisinau”, a precizat Victor Ponta, in avanpremiera vizitei.

 

Dupa cum se stie, actualul presedinte si-a castigat al doilea mandat cu ajutorul voturilor din diaspora

Intentia premierului roman de a vedea programul TVR (televiziune coordonata intotdeauna de putere) activ peste Prut naste banuiala ca demersul este de fapt o incercare de diminuare a influentei pe care ”amicul” Traian Basescu o are in randul romanilor din Republica Moldova. Romani cu drept de vot care i-au oferit democrat-liberalului Eugen Tomac singurul mandat castigat direct de catre PDL la alegerile din 2012. Iar cum prezidentialele vor avea si ele loc tot in 2014, incercarea lui Ponta de ”a trece relatiile dintre Romania si Republica Moldova de la vorbele frumoase la fapte” are in vedere, mai mult ca sigur, deturnarea voturilor pro-Basescu. Deocamdata in Moldova, iar dupa aceea peste tot unde se poate in diaspora romaneasca.

[poll id=”581″]

author avatar
Simona Badulescu
957 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger