AcasăPoliticaCum ii fura Gabriel Oprea pe Vadim si Funar

Cum ii fura Gabriel Oprea pe Vadim si Funar

Repetarea obsesiva a refrenului ”interes national” ii aduce pe tava lui Gabriel Oprea majoritatea electoratului nationalist. Cand Oprea si-a scos UNPR-ul in lume, mai nimeni nu a luat in serios ”prospatura” politica.

Spre deosebire de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, Gabriel Oprea a gasit tonul potrivit pentru nationalisti

Un nou partidulet de buzunar care va sfarsi varsandu-se intr-una dintre formatiunile politice consacrate, si-a zis lumea. Si asa s-ar fi si intamplat daca Gabriel Oprea nu si-ar fi jucat magistral cartile, transformandu-si partidul in pionul indispensabil oricarei guvernari. Marea gaselnita a lui Oprea a constat in pedalarea pe ”interesul national” – atitudine cu valente constructive cu ajutorul careia a reusit sa arunce un val de onorabilitate asupra tuturor deciziilor si actiunilor UNPR. Satui de atatea razboaie, scandaluri si jigniri, romanii au agreat sobrul stil cazon ”by Oprea” si inlocuirea injuraturilor cu formula stas ”Noi aparam interesul national”.

Sub plapuma acestei lozinci, UNPR s-a lepadat de Ungureanu sarind in 2012 in barca Opozitiei, apoi, dupa marea schisma usedista, a sustinut la guvernare un Victor Ponta impovarat de dosare penale (dar care ii promisese lui Oprea zeci de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile din 2016). Tot cu “interesul national” lipit de buze, UNPR joaca acum la doua capete (PSD si Iohannis) in vazul lumii si nimeni nu-l ia cu ”huo”. Iar daca va primi ordin pe unitate sa sara in barca PNL, tot “interesul national”, saracu’, va fi scos la inaintare, ca nu cumva acuzatiile de tradare si traseism sa pateze uniforma UNPR. Pe langa pastrarea imaculata a imaginii Oprea-UNPR, „interesul national” i-a adus generalului si simpatia romanilor nationalisti – ramasi orfani dupa decesul PRM. Dezamagiti si debusolati de batalia declansata intre Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar pentru ciolanele descarnate ale PRM, nationalistii au ciulit pe loc urechile atunci cand l-au auzit pe Oprea pronuntand cuvintele magice: ”interesul national”. Iar cum Oprea a avut grija sa se pastreze intr-o nota sobra, cumpanita si ferma, dar lipsita de accente agresive, fostul electorat peremist a dat buzna catre el. Chiar daca politicianul-general s-a abtinut de la a ataca UDMR-ul.

Dovada in acest sens sta cota de 25% incredere obtinuta de Gabriel Oprea in cel mai recent sondaj de opinie efectuat. La fel de adevarat este ca Vadim Tudor si Funar nu sunt singurii care au ”opintit” la succesul inregistrat de Gabriel Oprea. O importanta mana de ajutor in acest sens au dat si primadonele noastre politice, presedintele Klaus Iohannis si Victor Ponta. Care, practic, i-au croit carare liderului UNPR cu ajutorul inexplicabilei taceri a primului si a poverii penale aruncate de DNA in carca celui de-al doilea. Abil, Oprea nu a ratat momentul operativ favorabil, a sesizat la timp oportunitatea si nu a ezitat sa o ia voiniceste pe drumul destelenit de liderii consacrati. si uite asa, din cauza penuriei de lideri politici si a vulnerabilitatii vechilor ”staruri”, nu ar fi exclus ca politica damboviteana sa aiba, cat de curand, stele de general in frunte.

author avatar
Simona Badulescu
1.671 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger