AcasăPoliticaCum forteaza Traian Basescu scindarea USL

Cum forteaza Traian Basescu scindarea USL

Traian Basescu si-a schimbat tactica. Aparent, seful statului a renuntat la razboiul cu USL, ba chiar a descoperit ca poate colabora de minune cu premierul Victor Ponta.

Traian Basescu il lauda pe Victor Ponta ca sa-i provoace pe liberali

Din ”dottore”, ”plagiator”, ”pisicut” si ”incompetent”, Victor Ponta a devenit un adevarat partener pe drumul reformei pentru presedintele Traian Basescu. Mai mult chiar, presedintele este dispus sa sustina proiectele premierului. Nu pe toate, ci doar acelea pe care liberalii le resping cu toata puterea.  ”Daca Ponta poate sa impuna taxa de solidaritate, eu il sustin (…) Ce stim ca se intampla in regiile statului, in institutii care tin de autoritatea statului, care au inteles ca daca sunt autofinantate sau regii autonome isi pot permite orice legat de banul public. Voi sustine”, a declarat seful statului.

Totodata, acesta a tinut sa puncteze ca exista totusi un impediment: ”Trebuie sa isi rezolve ei (PSD si PNL) problema in interiorul aliantei (USL – n.r)”. Comentariul nu a fost intamplator, Basescu fiind constient de faptul ca Victor Ponta si-a pus tot PNL-ul in cap in momentul in care a propus aceasta forma de supraimpozitare. La fel de bine, presedintele stie ca liberalii  sunt cu geana pe premier, pe care l-au si acuzat public ca a tradat crezul Uniunii Social Liberale. In consecinta, pe principiul ”vorba dulce mult aduce”,  Traian Basescu se joaca un pic cu mintea uselistilor, reusind, pe de o parte sa bage zazanie intre ei, iar pe de alta parte sa castige capital de imagine, mai ales printre votantii PSD, care s-au saturat de scandalul politic.

[poll id=”501″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger