AcasăPoliticaCum de s-a schimbat tema referendumului. Explicatia lui Iohannis

Cum de s-a schimbat tema referendumului. Explicatia lui Iohannis

Au trecut cateva ore de cand s-a anuntat, din directia Cotrocenilor, faptul ca seful statului a trimis presedintilor Camerelor o scrisoare prin care se oficializeaza declansarea demersurilor pentru un referendum, insa nu pe tema gratierii, cum lasase sa se inteleaga seara trecuta ca are in intentie.

In conditiile in care inca nu s-au diminuat comentariile iscate de faptul ca tema consultarii populare – dupa cum reiese din comunicatul Presedintiei – este „Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”, aflam ca in drumul sau catre Strasbourg, unde are trecute pe agenda zilei in curs mai multe intrevederi si alocutiuni, in cadrul vizitei oficiale la Consiliul European, Klaus Iohannis a lamurit cum de a renuntat la a insera notiunea amintita. „Exista un articol in Constitutie care interzice poporului sa se pronunte pe aceste doua teme. Nu puteam sa risc sa fiu la limita Constitutiei, sa intoarca scrisoarea si sa-mi spuna ‘domnule presedinte, mai cititi o data Constitutia'”, si-a justificat seful statului decizia, potrivit Romania TV.

Articolul invocat precizeaza, printre altele, faptul ca „nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea”.

504 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oportunitate excelenta in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger