AcasăPoliticaCum a reactionat presedintele dupa votul care l-a scapat pe Oprea de...

Cum a reactionat presedintele dupa votul care l-a scapat pe Oprea de urmarirea penala

Dupa ce senatorii s-au pronuntat, prin vot, in favoarea respingerii cererii DNA-ului, cea prin care se solicita incuviintarea urmaririi penale in cazul fostului ministru de Interne Oprea, presedintele a avut- prin intermediul purtatorului de cuvant- o prima reactie.

A fost vorba despre un punct de vedere pe linia celor pe care le-a mai transmis presedintele si in alte cazuri in care solicitarile procurorilor s-au lovit de blocajul alesilor neamului. Si de aceasta data, primul om in stat a fost, cel putin din cate a declarat purtatorul de cuvant, intr-o interventie la RealitateaTV, „profund dezamagit” de situatia constatata seara trecuta in Legislativ. Mai exact, „de modul in care s-au desfasurat lucrurile in Parlament”.

De altfel, Madalina Dobrovolschi a adus in discutie faptul ca vinovatiile nu se stabilesc in alta parte decat in sala de judecata. „Ne amintim ca presedintele a spus de multe ori ca acei politicieni care nu inteleg cat de important este sa nu blochezi actul de justitie nu vor avea pana la urma respectul si increderea cetatenilor. Inca o data, s-a demonstrat, prin votul de astazi, faptul ca nu s-a inteles un lucru esential: vinovatia unui om nu se stabileste printr-un vot, ci de catre o institutie de judecata”, a declarat purtatorul de cuvant al Cotrocenilor.

Precizarile vin in conditiile in care, seara trecuta, senatorii auparut convinsi de discursul sustinut de Oprea in plen, inainte de vot, si i-au respectat, practic, rugamintea: au respins cu 73 de voturi cererea DNA-ului, doar 45 declarandu-se „pentru”, iar 6 abtinandu-se. Ca urmare a rezultatului votului, Gabriel Oprea a scapat de emotii. Nu va fi inceputa urmarirea penala pe numele sau, in cazul mortii lui Bogdan Gigina.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger