AcasăPoliticaCui ii vor tine de 6(%) Tariceanu, Macovei si Udrea in turul...

Cui ii vor tine de 6(%) Tariceanu, Macovei si Udrea in turul II?

Desi miza prezidentialelor din acest an este enorma, primul tur s-a desfasurat in cel mai plictisitor si tern stil. Apatia a fost sparta de rezultatele exit-poll-urilor, care l-au situat pe favoritul Victor Ponta sub 40%.

Candidatul PSD intra in finala, dar cu un scor mai mic decat cel sperat

Scorul a dat fiori reci social-democratilor, care si asa nu prea stiau de unde sa mai scoata inca 10%, in varianta in care Ponta ar fi obtinut peste 40%. Mai mult, romanii au demonstrat ca au un mult prea dezvoltat apetit pentru independenti, din moment ce i-au daruit pe Monica Macovei si pe Calin Popescu Tariceanu cu cate 6 procente de caciula. O alta certitudine dusa de primul tur al prezidentialelor este ca Traian Basescu a ramas cu un electorat fidel de 6% (atat are Elena Udrea, conform exit-poll-urilor) – acesta fiind, pentru a doua oara, cota alocata PMP-ului (prima confruntare electorala pentru acest partid reprezentand-o alegerile europarlamentare – n.r.).

Spre marele lui noroc, pentru ”mutulica” a vorbit electoratul anti-PSD

Spre deosebire de Victor Ponta, Klaus Iohannis ar trebui sa fie in al noulea cer de bucurie, votul negativ dat PSD-ului aducandu-i lui un nesperat 32%. Dincolo de scorurile personale obtinute de candidati, adunarea voturilor obtinute de Iohannis, Macovei, Udrea, si Tariceanu arata ca dreapta isi adjudeca peste 50% din voturi (rezultatele din diapora nu sunt incluse in exit-poll-uri), spre deosebire de stanga pesedista care gafaie sub pragul  de 40%. Concluzia: daca dreapta reuseste, prin absurd, sa se adune in urmatoarele doua saptamani, PSD si Ponta nu vor treace de poarta Cotroceniului.

MAE-ul lui Corlatean si-a batut joc de romanii din diaspora occidentala

PSD nu uita si nu iarta. Ca urmare, romanii din diaspora, antipesedistii prin definitie, au fost obligati sa strabata sute de kilometri pana la sectiile de votare si, odata ajunsi, sa stea ore-ntregi la coada.

Romanii din Austria au stat ore-ntregi la coada pentru placerea de a vota contra lui Victor Ponta

Toate ca pedeapsa ca l-au facut pe Mircea Geoana sa topaie degeaba la prezidentialele din 2009 si pentru evidenta lipsa de apetit demonstrata acum la indemnul ”Votati Victor Ponta”. Exceptie au facut moldovenii de peste Prut (pastoriti de prietenul lui Ponta, premierul Iurie Leanca), care au fot regalati cu 21 de sectii de votare (cu opt mai mult decat in 2009), dupa ce au dat de inteles ca vor vota cum trebuie, si anume cu prezidentiabilul PSD.

author avatar
Simona Badulescu
3.003 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger