AcasăPoliticaCu afacerile la pamant, Padure viseaza sa faca puieti la Primaria Sectorului...

Cu afacerile la pamant, Padure viseaza sa faca puieti la Primaria Sectorului 1

George Padure vrea sa revina in prim-planul vietii publice, dar mai ales, economice

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

George Padure vrea sa revina in prim-planul vietii publice, dar mai ales, economice

Unul dintre primii milionari ai Romaniei de dupa Revolutie, acum aproape anonim, scoate din nou capul in viata politica si cu o panseluta in mana le cere bucurestenilor sa-l voteze primar al Sectorului 1. George Padure candideaza ca independent, convins fiind ca mai poate pacali cativa alegatori cu binecunoscutul slogan “Un pic mai bine pentru dumneavoastra!”.

Declinul mogulului anilor ‘90

Acum treizecisiceva de ani, era chelner pe vapor. A fugit din tara si s-a stabilit la Anvers. A spalat masini si a vandut casetofoane la indieni si pakistanezi. Dupa Revolutie a venit in Romania si a inceput sa ne vanda televizoare si combine muzicale, lansand celebrul magazin “Gepa Electro Center”. In 1996, a ajuns la apogeu. S-a ales primar in cel mai bogat sector al Capitalei. Dar niciodata nu a ajuns in Liga Mare a politicii, ramanand la stadiul de sponsor si atat. Din ’98 incoace, pe George Padure criza l-a lovit din plin, fiind aproape de faliment. Romanii isi umplusera casele de electrocasnice, iar investitiile in imobiliare l-au adus pe fostul primar pe punctul de a-si pierde si casa ca urmare a executarii silite cerute de Bank of Cyprus. Firma lui Padure figura datoare la institutia bancara cu suma de 14 milioane de euro, luata in ianuarie 2008 sub forma unui credit. Banii urmau sa fie investiti in proiectul rezidential Sigma, estimat, pe atunci, la o valoare de 200 de milioane de euro. Venirea crizei a facut insa ca proiectul sa nu se mai realizeze si cum Sigma Project Development, firma lui George Padure, a dat faliment la sfarsitul anului 2009, institutia creditoare si-a indreptat atentia asupra omului de afaceri in persoana pentru recuperarea prejudiciului. Declinul mogulului anilor ’90 continua si in zilele noastre, insa Padure se alinta si se incurajeaza prin faptul ca nu a facut afaceri cu statul si, spre deosebire de altii, isi permite sa doarma linistit opt ore pe noapte.

O panseluta si „un pic mai bine pentru dumneavoastra”

Dar se vede treaba ca nu e linistit pe cat spune, avand in vedere ca a scos de la naftalina celebrul slogan cu care vrea sa castige din nou fotoliul de primar al Sectorului 1: „Un pic mai bine pentru dumneavoastra: Gepa Electro Center”. Slogan care i-a asigurat in 1996 postul ravnit si, totodata, i-au crescut vanzarile la magazinul de electrocasnice. Pentru ca asa a ajuns Padure primar in 1996: asigurandu-si sustinerea electoratului din sectorul in care avea si magazinul de electrocasnice. Mai un discount electoral, mai un cadou. Ziaristii erau si ei “convinsi” cu niste pungute cu un aparat de fotografiat de la magazinul lui Padure sau, in cazul jurnalistelor, o pereche de dresuri in plus. Acum, in 2016, vrea sa convinga cu panselute. Alte vremuri, putine idei. A daruit trecatorilor, zilele trecute, in Parcul Herastrau, cate o panseluta, asigurandu-i pe acestia ca nu vor mai vedea flori plantate pe domeniul public la preturi exorbitante, ca banii vor fi folositi in interesul locuitorilor Sectorului 1 si nu vor mai merge in visteria partidului.

Curriculum Vitae

Studii

Facultatea de Drept

1997 – Curs Administratie publica – Sinaia

1998 – Institutul “Public-Privat_Partnership” – Washington

2000 – Colegiul National de Aparare

Activitate profesionala

1996- 2000 – Primar Sector 1 – Bucuresti

2000 – 2004 – Consilier general  CGMB

author avatar
National
1.088 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger