AcasăPoliticaCSM il da pe Ponta pe mana Inspectiei Judiciare

CSM il da pe Ponta pe mana Inspectiei Judiciare

Oana Schmidt-Haineala l-a trimis pe Victor Ponta la judecata Inspectiei Judiciare

Consiliul Superior al Magistraturii cere Inspectiei Judiciare sa verifice daca premierul Victor Ponta a incalcat sau nu independenta Justitiei in cazul anchetei de la Liceul Bolintineanu.

Oana Schmidt-Haineala l-a trimis pe Victor Ponta la judecata Inspectiei Judiciare
Victor Ponta

Seful Guvernului a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare dupa ce Monica Macovei, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ionut Popescu, Cristian Preda si Sever Voinescu au cerut CSM-ului, in scris, sa analizeze ”impactul avut asupra independentei Justitiei” de declaratiile facute de Victor Ponta in legatura cu modul in care decurge anchetarea neregulilor aparute in timpul desfasurarii bacalaureatului, la liceul Bolintineanu din Capitala.

Practic, cei sase reclama ”oprirea audierii unor persoane si modificari ale strategiei in ancheta penala” imediat dupa declaratiile facute de Ponta, ceea ce ar indica o legatura de cauzalitate. Astfel sesizata, Oana Schmidt-Haineala, presedintele CSM, a cerut la randul ei Inspectiei Judiciare sa verifice daca independenta Justitiei a fost sau nu incalcata de factorul politic, respectiv de premier.

author avatar
Simona Badulescu
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger