AcasăPoliticaCSM, aviz negativ pentru modificarile Codurilor penale

CSM, aviz negativ pentru modificarile Codurilor penale

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a analizat, in prima zi a acestei saptamani, o serie de modificari aduse Codului penal si celui de procedura Penala.

Magistratii nu au vazut, insa, cu ochi buni, aceste schimbari, motiv pentru care au avizat negativ, luni, o mare parte a celor peste 20 de propuneri supuse consultarii CSM. Avizul forului magistratilor este, insa, unul consulativ.

La sedinta de luni a CSM-ului, in care au fost luate in discutie modificarile aduse Codurilor amintite a fost prezent si ministrul Justitiei. La finele intrunirii, Cazanciuc a declarat ca ministerul sustine punctul de vedere al sistemului judiciar, cu o mentiune. „Punctul de vedere al Ministerului Justitiei a a fost de fiecare data acelasi cu al sistemului judiciar si invers”, a afirmat social-democratul adaugand, insa, ca sunt cateva proiecte venite dinspre sistem, de care sistemul are nevoie (…) cred ca ar trebui puse pe ordinea de zi cu prioritate”.

La randul lor, liberalii au reactionat, prin vocea fostului ministru democrat-liberal al Justitiei, Catalin Predoiu. „Cele 22 de modificari propuse de Partidul Social Democrat nu au alt scop decat sa opreasca reformele pornite in justitie si lupta anticoruptie. Nu intamplator este faptul ca, astazi, Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ cu privire la toate cele 22 de modificari”, a opinat Predoiu, intr-o conferinta de presa.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger