AcasăPoliticaCristian Preda, exclus din PMP. Propunerea a primit "vot unanim" in Colegiul...

Cristian Preda, exclus din PMP. Propunerea a primit „vot unanim” in Colegiul National al formatiunii

Europarlamentarul a fost dat afara din randurile formatiunii conduse de Elena Udrea. Propunerea privind excluderea lui Cristian Preda din Partidul Miscarea Populara a fost supusa la vot in cadrul Colegiului National al PMP.

Si cum „votul unanim” dat in cadrul inaltului for decizional formatiunii a validat aceasta masura, de sambata incepand, Preda nu mai face parte din partidul amintit.

Dupa cum era de asteptat, membrii PMP au si motivat decizia de a-l inlatura pe Cristian Preda din cadrul formatiunii. Iar lista abaterilor care i se imputa europarlamentarului nu e tocmai scurta, invartindu-se, insa, in jurul unei singure idei: aceea ca politicianul ar fi incalcat statutul partidului, care prevede ca membrii partidului nu trebuie sa comita acte care pot provoca daune, inclusiv de imagine, formatiunii. Iar mai-marii formatiunii au identificat cateva. „Prin declaratiile facute impotriva Partidului Miscarea Populara si a conducerii sale, prin sustinerea unui alt candidat la alegerile prezidentiale decat propunerea partidului, prin absenta de la sedintele forurilor partidului si prin pozitiile publice asumate care vin in dezacord cu deciziile luate in forurile statutare, domnul Cristian Preda a adus prejudicii grave de imagine PMP”, se mentioneaza in comunicatul prin care se anunta decizia de excludere a lui Cristian Preda din tabara PMP.

Nu in ultimul rand, „popularii” considera ca Preda ar trebui sa ia in calcul varianta de a renunta la mandatul de reprezentare in Parlamentul European, de vreme ce a fost ales europarlamentar pe listele PMP, partid din care a fost exclus.. chiar intr-o zi de 13! „In conditiile date, având in vedere ca a fost ales pe lista Partidului Miscarea Populara pentru a ajunge in Parlamentul European, ii solicitam ca, daca mai are putina onoare, sa renunte la postul de europarlamentar”, incheie PMP-istii.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger