AcasăPoliticaCristian Diaconescu: Romania are nevoie de alt gen de presedinte

Cristian Diaconescu: Romania are nevoie de alt gen de presedinte

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, este de parere ca Romania are nevoie de un alt gen de presedinte si ca viitorul sef al statului trebuie sa aiba experienta in zone care au legatura cu mandatul de presedinte.

„Romania a intrat prin eforturile uriase ale presedintilor de pana acum intr-o alta logica internationala in care presedintii au un rol. Avem loc la masa, nu mai trebuie sa ne batem intern pentru reformarea tarii, in afara de a pastra doua, trei institutii, toate celelalte merg in logica europeana si euroatlantica singure, de la Ministerul Apararii pana la Ministerul Economiei. (…) In acest moment, la masa decizionala trebuie sa ai anumite calitati politico-diplomatice prin care sa sustii locul castigat de acesti oameni cu greu, pentru ca ei au fost pusi in situatia in care viitorul presedinte nu va mai fi pus, sa lupte cu clisee si cu inertii interne care veneau de dinante de ‘89”, a declarat Cristian Diaconescu, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, scrie digi24.ro.

Diaconescu a continuat: „Mai ales presedintele Basescu a fost pus in situatia de a apara, iata, si cu pretul onoarei proprii, de a apara anumite institutii pentru a ramane in logica europeana si datorita rezultatelor obtinute de el iata ca am ramas. Acum trebuie sa ne comportam exact ca si partenerii nostri”.

El a mentionat ca printre potentialii candidati la prezidentiale se afla si persoane care au multa experienta institutionala in zone care au legatura cu mandatul de presedinte, referindu-se la Mihai Razvan Ungureanu, Mircea Geoana si Catalin Predoiu.

Diaconescu a subliniat ca Romania are nevoie nu de un presedinte care sa fie simpatic, sa fie ales pentru ca este popular, ci de unul eficient.

author avatar
Alina Costache
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger