AcasăPoliticaCrin se da floricica pe Codul Penal

Crin se da floricica pe Codul Penal

”Nefericita”. Asa a caracterizat presedintele PNL, Crin Antonescu, maniera in care Codul Penal si Legea amnistiei au trecut prin comisii, noaptea, pe sest. Mai mult, liderul liberal a dat de inteles ca toate josniciile le comit deputatii, cu binecuvantarea lui Valeriu Zgonea.

Liderii occidentali condamna gestul parlamentarilor romani
Liderii occidentali condamna gestul parlamentarilor romani

Crin Antonescu valorifica la maximum fiecare greseala a pesedistilor. In plin scandal privind modificarile de larga inspiratie operate la Codul Penal, presedintele Senatului s-a scos frumos, aruncand mata moarta gata in curtea Camerei Deputatilor. ”Nefiind deputat, eu am cunoscut evolutia lucrurilor doar din calitate de presedinte de partid, am avut un dialog cu colegii mei din comisii. Impartasesc aprecierea ca aparitia destul de neasteptata, discutia precipitata in comisii a unor subiecte atat de sensibile, a fost nepotrivita. (…)  Fara sa acuz pe cineva, cred totusi ca a fost cu totul nefericita derularea evenimentelor si maniera neclara in care s-a pregatit”, a afirmat Antonescu, precizand ca nu ii este clara nici acum graba deputatilor juristi. ”Legat de cea mai delicata chestiune, modificarile la Codul Penal, aici n-am inteles dinamica din comisii, senzatia de lucru facut repede si oarecum pe ascuns”, a mai spus liderul PNL.

Americanii si europenii le sar in cap

Asa cum era de asteptat, smecheria parlamentarilor nostri a fost imediat sesizata de partenerii americani si europeni care s-au grabit sa-si exprime dezacordul prin diverse mijloace.  De departe cel mai important semnal a venit de la Ambasada SUA la Bucuresti:”Un principiu de baza al democratiei arata ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Amendamentele la Codul penal adoptate ieri in Camera Deputatilor ar reprezenta un pas inapoi pentru Romania. Este foarte descurajant ca aceste modificari au fost adoptate fara nicio consultare, nicio dezbatere si nicio ocazie pentru ca reprezentantii autoritatii judecatoresti sau membrii societatii civile sa se pronunte in legatura cu amendamentele propuse”. O pozitie similara a fost transmisa si de Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. ”Eu sunt ingrijorat de aceasta problema. Cred ca ANI si DNA au avut realizari foarte importante pentru Romania. De fapt, aceste institutii sunt motorul reformei in viata publica din Romania si este important ca si ANI si DNA au sprijinul din partea tuturor, inclusiv sprijinul din partea politicienilor”, a precizat Harris.

[poll id=”659″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
823 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger