AcasăPoliticaCrin Antonescu crede ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, ar trebui sa demisioneze

Crin Antonescu crede ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, ar trebui sa demisioneze

Urmare a declaratiilor demnitarului aflat in fruntea Ministerului Culturii, privitor la fondurile alocate bolnavilor de HIV/SIDA, liderul liberalilor, Crin Antonescu, considera ca Daniel Barbu ar trebui sa demisioneze, fiind vorba de o gafa.

Este greu sa-ti imaginezi care e resortul unor asemenea declaratii, sau unor asemenea gafe, este intru totul trist ca intelectuali adevarati, ca oameni care au citit atatea carti, si care au si scris cateva carti cu adevarat bune, pot face asemenea declaratii. Nu am apucat (…) sa discut cu domnul ministru Barbu acest lucru, dar punctul meu de vedere este ca asa ceva, o asemenea declaratie, indiferent de motivele care au generat-o, de conjunctura, de orice… sunt de natura sa genereze demisia unui ministru, demisia dintr-o functie de ministru nu-i o dezonoare„, a explicat Antonescu

In urma cu doar cateva zeci de ore, ministrul Barbu declara ca l-a surprins faptul ca, la dicutiile pe marginea bugetului pentru anul viitor, a constatat ca fondurile alocate pentru evenimente culturale sunt net mai mici decat cele pentru Programul National de Prevenire si Control HIV/SIDA. „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. (…) Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre”, si-a exprimat ministrul punctul de vedere legat de aceasta chestiune delicata.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger