AcasăPoliticaCrin Antonescu a anuntat de ce NU voteaza propunerea ca Ungureanu sa...

Crin Antonescu a anuntat de ce NU voteaza propunerea ca Ungureanu sa ajunga sef la SIE

Anuntul care poate fi privit drept o adevarata lovitura de imagine pentru formatiunea liberala vine chiar din partea unui fost presedinte al partidului. Mentionand ca este o pozitie „strict individuala”, dar si ca isi asuma eventuale sanctiuni pe care le risca, din partea actualei conduceri a partidului, urmare a hotararii sale, Crin Antonescu a precizat ca nu va vota propunerea presedintelui Iohannis in privinta conducerii SIE.

Fostul lider al vechiului PNL, senatorul Crin Antonescu a anuntat, seara trecuta, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca hotararea de a nu-i acorda votul sau lui Ungureanu sa trebuie vazuta ca pe o chestiune strict personala, ce nu are a face nici cu liberalul propus pentru a prelua sefia Serviciului de Informatii Externe si nici cu seful statului, caruia ii apartine nominalizarea in persoana fostului director al SIE din perioada 2007-2012, respectiv Mihai Razvan Ungureanu.

„Eu nu pot sa votez aceasta propunere. (…) E o chestiune care se raporteaza doar la mine si la lucrurile pe care, in calitate de presedinte al PNL, le-am spus si facut intr-o anumita perioada”, a afirmat Antonescu, adaugand, pentru a fi mai clar, faptul ca a luat aceasta hotarare fara sa uite ca electoratul tine minte declaratiile sale din anumite contexte. „Este si dreptul meu strict individual ca senator sa ma pot privi in oglinda si sa pot privi pe oricare dintre cele cateva milioane de oameni carora le-am spus in anumite imprejurari din trecut anumite lucruri”, a conchis Antonescu.

Va reamintim ca, in cadrul sedintei de plen din aceasta dupa-amiaza, care urmeaza sa inceapa la ora 17, propunerea ca Mihai Razvan Ungureanu sa ocupe functia de conducere in cadurl SIE urmeza sa fie supusa la vot. Tot astazi, in jurul pranzului, ar fi trebuit ca Ungureanu sa fie audiat in Comisia de Specialitate a SIE, insa forul nu s-a intrunit, pentru a aviza propunerea presedintelui, din lipsa de cvorum. Avizul in cauza este, ins,a unul consultativ, decizia in privinta numirii lui Ungureanu la sefia SIE apartinand plenului, care se va pronunta, asadar, prin vot.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger