AcasăPoliticaCorpul de control al premierului sesizeaza DNA in cazul unor retrocedari ANRP....

Corpul de control al premierului sesizeaza DNA in cazul unor retrocedari ANRP. Cazuri „exceptionale” invocate: paranoia sau colon iritabil

Corpul de control al premierului va sesiza, printre altele, atat Directia Antionala Anticoruptie, cat si Curtea de Conturi, in legatura cu modul in care au fost solutionate, in decurs de mai multi ani, unele dosare privitoare la retrocedari de imobile, de catre reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Restitutirea Proprietatilor (ANRP).

Au fost verificate dosare din perioada 2008-2011, constantandu-se ca numarul dosarelor de despagubire solutionate cu prioritate de catre reprezentantii ANRP, in care au fost invocate astfel de situatii „exceptionale”, a fost clar mai mare fata de cel al dosarelor solutionate in ordinea inregistrarii.

Cat despre motivele invocate in „cazurile exceptionale”, tratate, ca urmare, in regim de „solutionare cu prioritate”, si aprobate de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor s-au mentionat probleme medicale de genul atacurilor de panica, lombosciatica, paranoia, colinci renali, hemoroizi ori colon iritabil.

Raportul in care sunt trecute aceste aspecte constatate va fi trimis de catre forul amintit atat catre Directia Nationala Anticoruptie, cat si spre Ministerul Justitiei si al Finantelor, precum si la Curtea de Conturi.

Guvernul a publicat, duminica, pe site-ul institutiei, „Sinteza raportului de control privind verificarile efectuate la ANRP in legatura cu modul de aplicare a Legii nr.10/2001” (privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989). Raportul e disponibil in intregime AICI.

author avatar
eNational
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger