AcasăPoliticaCorpul de control al premierului face verificari la Sibiu, in legatura cu...

Corpul de control al premierului face verificari la Sibiu, in legatura cu retrocedari din 2010

Corpul de control al premierului face, incepand de luni, verificari la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Actiunea de control vizeaza anumite retrocedari facute in cursul anului 2010, inclusiv in orasul Sibiu, mentioneaza reprezentantii Guvernului.

Pe site-ul Executivului au aparut o serie de precizari, miercuri, in legaruta cu informatiile aparute in presa privitor la “verificari efectuate la Primaria municipiului Sibiu de catre Corpul de control al primului-ministru”.

Redam in continuare, integral, comunicatul Guvernului:

„Corpul de control al primului-ministru desfasoara, incepind cu data de 03.11.2014, o actiune de control la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P).

La baza actiunii de control au stat informatii transmise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor care se refera la activitatea proprie a acestei entitati cu privire la acordarea unor despagubiri ca masuri reparatorii, in favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

Obiectivul controlului se refera la verificarea respectarii prevederilor legale si a modului de indeplinire a atributiilor de catre A.N.R.P in procesul de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie – 22 decembrie 1989, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Perioada supusa controlului: 01.01.2010 – 31.12.2010. In situatia in care echipa de control constata ca anumite acte sau operatiuni au fost initiate anterior datei de 01.01.2010, ori si-au produs efectele ulterior datei de 31.12.2010, se va putea extinde perioada supusa controlului cu privire la acele acte sau operatiuni.

In prezent, actiunea de control se afla in desfasurare. Urmeaza ca, la finalizarea controlului, sa se intocmeasca Raport de Control”.

Sursa foto: vivafm.ro

author avatar
eNational
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger