AcasăPoliticaCorlatean condamna decapitarea britanicului rapit in Siria: Sunt socat si revoltat!

Corlatean condamna decapitarea britanicului rapit in Siria: Sunt socat si revoltat!

Ministrul roman de Externe se declara socat si considera revoltator gestul extrem al uciderii, de catre membrii gruparii teroriste „Statul Islamic”, a lui David Haines.

Reactia sefului Diplomatiei de la Bucuresti vine la scurta vreme dupa ce s-a aflat despre sfarsitul tragic al britanicului in varsta de 44 de ani. Titus Corlatean precizeaza ca astfel de „acte barbare lipsite de orice justificare” sunt condamnabile si ca vinovatii trebuie sa raspunda in fata legii pentru gesturile lor. „Sunt socat si revoltat de acest nou act de cruzime, comis de aceasta grupare terorista. Este revoltator si inexplicabil cum un cetatean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat in Siria pentru a ii ajuta pe semeni aflati in suferinta, a ajuns sa fie victima unor manifestari radical-extermiste care nu pot fi tolerate si care se revendica de la o asa-zisa ideologie cu accente clar irationale”, precizeaza ministrul de Externe in mesajul transmis duminica, prin intermediul unui comunicat de presa.

Totodata, ministrul transmite condoleante familiei lui Haines, dar si ganduri de compasiune intregului popor britanic.

David Haines a pierit in conditii cumplite, findu-i taiat capul, o inregistrare a momentului dramatic fiind postata pe Internet. Rapit in Siria in primavara anului trecut, unde se afla intr-o misiune umanitara, cunoscuta fiind situatia grea a populatiei din statul macinat de conflicte, Haines a fost omorat de gruparea autointitulata „Statul Islamic”, aceeasi care a revendicat uciderea, in urma cu doar cateva saptamani, a americanului James Foley.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger