AcasăPoliticaCorlatean: "Alegerea Republicii Moldova de a urma calea europeana este cea corecta"

Corlatean: „Alegerea Republicii Moldova de a urma calea europeana este cea corecta”

In contextul implinirii a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, seful Diplomatiei romane a transmis un mesaj pin care arata, o data in plus, sustinerea Romaniei fata de integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana.

Corlatean a precizat ca, in contextul crizei din Ucraina, „alegerea suverana a Republicii Moldova de a urma calea europeana este cea corecta”. Seful MAE si totodata vicepresedinte al PSD a subliniat ca, in conditiile in care vor fi ambele parte din familia europeana, Republica Moldova si Romania vor fi din nou impreuna. „Romania a avut o contributie majora la decizia decisiva a Uniunii Europene, care va permite ca in curand cetatenii Republicii Moldova sa poata calatori fara vize in statele membre ale Uniunii. Folosesc acest prilej aniversar ca sa reafirm sprijinul nostru pentru ca Republica Moldova sa semneze cat mai curand Acordul de asociere la Uniunea Europeana si Acordul de Liber schimb. Acesta ar fi un prim pas al unui proces mult asteptat, si speram nu foarte indelungat, al carui obiectiv final este integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana”, precizeaza ministrul Afacerilor Externe si totodata vicepresedintele PSD.

Reiterand ca UE inseamna democratie, libertate si respectarea drepturilor omului, Corlatean subliniaza ca e importand sa „nu repetam greselile trecutului. Sa invatam din ele. Sa continuam impreuna proiectul Europei Unite”.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger