AcasăPoliticaCorina Cretu: Ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu...

Corina Cretu: Ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu atat de important

Dupa ce au fost anuntate, oficial, numele si portofoliile din cadrul componentei noii Comisii Europene, conduse de Jean-Claude Junker, Corina Cretu, desemnata comisar european pentru Politici Regionale, s-a declarat pregatita sa-si asume responsabilitatea noii functii.

Social-democrata s-a declarat onorata atat de faptul ca a fost desemnata de Junker in noua echipa de comisari europeni, cat si de sustinerea de care s-a bucurat din partea Executivului de la Bucuresti, premierul Ponta fiind cel care a propus-o pentru aceatsa functie.

Incantata sa se afle printre cei 28 de noi comisari europeni, Cretu a transmis un mesaj, prin intermediul Facebook, prin care subliniaza faptul ca, gratie incredintarii acestui portofoliu important, Romania primeste un semnal pozitiv de la Bruxelles. „Dezvoltarea Regionala este cea mai importanta politica de investitii din Europa si ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu atat de important, demonstrand, inca o data, increderea de care se bucura tara noastra la Bruxelles „, suna mesajul postat de europarlamentarul social-democrat pe contul sau oficial de pe reteaua de socializare.

Reactia Corinei Cretu vine la scurta vreme dupa ce pe site-ul oficial al CE a fost publicata lista comisarilor europeni si portofoliile pe care acestia urmeaza sa le preia, pentru perioada 2014-2019. Noua Comisie Europeana urmeaza sa fie votata in Parlamentul European in decursul lunii viitoare, pentru ca pe 1 noiembrie comisarii desemnati sa isi preia mandatul.

Actualul comisar european din partea Romaniei este Dacian Ciolos, care detine portofoliul Agriculturii.

Sursa foto: Facebook/Corina Cretu

author avatar
Cristina Stefan
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger