AcasăPoliticaCorina Cretu dezbina ACL-ul

Corina Cretu dezbina ACL-ul

Desi se declara frati de sange, PNL si PDL trag unul hais si altul cea in problema desemnarii social-democratei Corina Cretu in functia de comisar european.

Catalin Predoiu nu admite slabiciuni in razboiul cu Ponta

Opozitia s-a grabit, in prima faza, sa acuze ”ilegalitatea” comisa de premierul Ponta. Ba a si sesizat pe tema presedintii PPE si Comisiei Europene, respectiv pe Joseph Daul si pe Jean-Claude Juncker, printr-o scrisoare semnata de cei doi lideri ai ACL, Klaus Iohannis si Vasile Blaga. O misiva in care cei doi reclama incalcarea legilor romanesti in vigoare, cata vreme Cretu nu a fost audiata de comisiile parlamentare de resort: ”Consideram ca aceasta desemnare ilegala facuta de Prim-ministrul Victor Ponta poate afecta atat credibilitatea Comisiei Europene, cat si pe cea a Presedintelui-ales (Jean-Claude Juncker – n.r.) Aceasta incalcare a legii nu trebuie trecuta cu vederea de Presedintele-ales al Comisiei Europene si ar trebui actionat in consecinta”. Surprinzator, si in total contrast cu liderul lor de partid, liberalii Ramona Manescu si Sorin Frunzaverde au trecut insa de partea adversarei lor politice. Corina Cretu ”este prima femeie din Romania care ar putea deveni comisar european si merita sustinerea tuturor fortelor politice interne, in aceasta etapa”, sustine Manescu.

Jean-Claude Juncker a preferat-o pe Corina Cretu pentru pozitia de comisar european

”Pot sa spun ca atunci cand ai un comisar in acest domeniu, al dezvoltarii regionale, este de regula un castig pentru orice tara. O cunosc pe Corina Cretu si pot sa pornesc de la premisa de nevinovatie”, este de parere si Frunzaverde.

Predoiu catre Frunzaverde si Manescu: Nu mai vorbiti de capul vostru!

Dragostea manifestata fata de aproapele pesedist nu intra insa in conceptiile pedelistului Catalin Predoiu, care a dat in fiert la auzul reactiilor pro-Cretu. ”Dl Frunzaverde si dna Manescu ar face bine sa consulte conducerea ACL inainte sa-si declare sprijinul pentru doamna Corina Cretu (…) Declarand intempestiv si <<de capul lor>> sprijin pentru socialista Corina Cretu, dl Frunzaverde si dna Manescu il valideaza indirect pe Ponta. Daca unii ies la atac la Ponta si altii joaca la <<ofsaid>>, pretextand constructivismul politic, o sa ajungem in sant. Cu Ponta nu ai ce construi”, i-a amendat Predoiu pe cei doi liberali. Departe de meciurile politice dambovitene, Jean-Claude Juncker si-a vazut de fisa postului programand, pentru astazi, audierea Corinei Cretu – persoana nominalizata si promovata de Guvernul roman, pentru functia de comisar european.

[poll id=”833″]

author avatar
Simona Badulescu
897 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger